Gå til sidens hovedinnhold

Laagendalsposten skal dele ut 300.000 kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

Lokale lag og foreninger kan nå søke om å få penger fra Laagendalspostens gode resultat.

I alt skal det deles ut 300.000 kroner i både Kongsberg og Numedal fra Amedias pott på 25 millioner.

Lokalmiljøet

– Vi ønsker å være med på å bygge gode lokalsamfunn, sier ansvarlig redaktør, Jørn Steinmoen.

Laagendalsposten og alle de andre avisene i Amedia deler derfor ut penger til tiltak for lokalmiljøet og innbyggerne.

– Som lokalavis jobber vi for å skape et godt lokalsamfunn. Jeg håper dette kan bli en årlig mulighet. Vi vet at dette vil bety mye for våre fire kommuner, sier han.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fire år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Kjøpet ble finansiert med et lån fra Sparebankstiftelsen DNB. Amedias gode resultater har gitt Amediastiftelsen muligheten til å nedbetale deler av lånet, og som følge av dette har Sparebankstiftelsen DNB stilt 25 millioner kroner til disposisjon for prosjekter for å styrke lokalsamfunnene. Søknader om støtte rettes til avisene som skal fordele midlene og avgjøre hvem som får støtte

Lokal jury

En lokal jury på seks personer skal vurdere søknadene som kommer inn. Dette er første gang lokalavisene skal fordele midler til lokale formål.

– Hvor mange som får penger avhenger av hva slags søknader vi får. Jeg håper alle som tenker på om de skal søke, søker. Ikke tenk at det ikke er muligheter, oppfordrer Steinmoen.

– Det er en hovedoppgave for våre aviser å engasjere leserne og alle som bor i lokalsamfunnet til å delta i samfunnsdebatten, frivillig arbeid og kulturaktiviteter. Nå styrker vi det tette båndet mellom Amedias aviser og lokalsamfunnene de dekker, sier Amedias konsernsjef Are Stokstad.

"Vi ønsker å engasjere våre lesere og alle som bor i vårt område til å delta i samfunnsdebatten, frivillig arbeid og kulturaktiviteter. Det er bakgrunnen for at Amedia gjennom våre aviser gjerne vil bidra økonomisk til prosjekter som tilbyr åpne aktivitets- og fritidstilbud i sitt lokalsamfunn», skriver Amedia i en pressemelding.

Søknad om støtte leveres innen 25. mars 2020 på soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia

Kommentarer til denne saken