Ber om flere tips i voldtektssaken

Foto: Lars Bryne

Foto: Lars Bryne

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det har kommet in flere tips angående en mulig gjerningsmann, men så langt har ikke politiet lykkes i å finne personen som etterlyse

DEL

– Vi har snakket med flere mennesker og vi har sjekket ut noen personer, men noen fremdrift utover dette, kan vi ikke vise til, sier kriminalsjef i kongsbergpolitiet Morten Ole Pedersen.

– Hvordan er tipstilgangen?
– Vi mottar stadig noe. Det er folk som har idé om hvem personen kan være, men også personer som forteller om ubehagelige opplevelser med en person som kan stemme med signalementet, sier han.

Han understreker at de ønsker publikums hjelp til å ringe inn personen som etterlyses.

Dette skjedde

Politiet begynte etterforskningen tirsdag, etter at en kongsbergkvinne i midten av 20-årene natten i forveien hadde oppsøkt legevakt og voldtektsmottak.

Hun fortalte da at voldtekten hadde skjedd mandag formiddag mellom klokken 10 og 11.Hun gikk på stien fra parkeringen ved skisenteret i Funkelia -  mot kulturminnet Kronene i Håvet. Om lag 100 meter fra parkeringsplassen i Funkelia, skal hun ha møtt på en mann som slo henne over ende og fullbyrdet voldtekten.

Kvinnen forteller at hun ikke var i stand til å skrike, men at hun gjorde motstand og har bitt mannen til blods i den ene hånden/armen.  Etter ugjerningen forsvant mannen i retning Perseløkka og Håvet – samme vei som han kom fra.

Artikkeltags