Ikke helt som forventet

Erlend Øvereng Bjøntegaard i aksjon ut fra liggendeskytingen. ALLE FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

Erlend Øvereng Bjøntegaard i aksjon ut fra liggendeskytingen. ALLE FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Erlend Øvereng Bjøntegaard fikk det ikke helt til å klaffe i skiskytteråpningen, og må vel levere et fantomløp på fellesstarten om det skal bli verdenscuptur.

DEL

– Jeg kan jo ikke stå her og si at jeg ikke er skuffet, sier Øvereng Bjøntegaard etter 29.-plassen på sprinten på Natrudstilen lørdag.
Tre bom, en på liggende og to på ståendeskytingen sendte ham ut i tre strafferunder, og dermed raste han nedover på resultatlista til 29. plass, slått med 1,52 minutter av vinneren Emil Hegle Svendsen, som hadde en bom.


Erlend hadde en av elitelandslagsløperne bak seg, kompisen Vetle Sjåstad Christensen, som hadde fire bom og ble slått med drøyt fire sekunder av Bevern-løperen.


– Jeg syntes jeg hadde bra fokus på skytingen. I hvert fall på liggende og gjør fire OK skudd, sier han.


På stående skyting, som pleier å være hans beste øvelse, ble det to bom.


– Det var ikke bra. Syntes jeg hadde bra kontroll der også, men det hadde jeg tydeligvis ikke, sier kongsberggutten, som lover å levere alt han har på fellesstarten søndag.

Hov på 57. plass

Sveneløperne Sigurd Hov og Eirik Dramdal Borge endte på henholdsvis 57. og 75. plass.


Hov hadde en bom på ståendeskytingen, som Dramdal Borge, men de to klarte ikke å holde samme fart som de beste og da blir det plasseringer på side to av resultatlista i denne sammenheng.

Fornøyd – tross alt

Vegglijenta Marie Nørstebø fikk tre måneder av forberedelsene ødelagt grunnet halstrøbbel.


– Er frisk nå, men jeg merker selvsagt at jeg ikke har fått trent så mye som jeg hadde planlagt, sier sveneløperen, som har blitt en habil skytter og var storfornøyd med ni treff.


Bommen kom på ståendeserien.


– Farten på sisterunden var bra, sier svenejenta, som ble nummer 35, slått med 2,51 av vinneren Andrea Henkel fra Tyskland.


Nørstebø står over søndagens fellesstart og først skal i ilden igjen i norgescupen for juniorer på Lygna lørdag 7. desember.

Artikkeltags