– Vi er kommet for å bli

Hallvard Surlien er en av to nasjonale talsmenn for Grønn Ungdom, ungdompartiet til Miljøpartiet De Grønne.

Hallvard Surlien er en av to nasjonale talsmenn for Grønn Ungdom, ungdompartiet til Miljøpartiet De Grønne. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

2,4 prosent ble fasiten i Kongsberg, men Miljøpartiet De Grønne kom likevel for første gang i historien inn på Stortinget.

DEL

Alt tatt i betraktning er Hallvard Surlien - nasjonal talsmann for Grønn Ungdom og dessuten fra Kongsberg - fornøyd med resultatet fra hjemtraktene.

– Vi har ikke hatt nok ressurser til å drive en stor valgkamp i byen, men jeg mener likevel tallene viser at den grønne bølgen også har begynt å rulle på Kongsberg, sier Surlien.

Langt mer fornøyd var han naturlig nok med 5,5 prosent i Oslo, og dermed Rasmus Hansson rett inn på fast plass for MDG på Løvebakken.
 
– Det er en seier å komme inn på Stortinget, og det er en stor lettelse å nå det målet vi har jobbet mot så lenge, sier en glad Surlien, som melder om kjempegod stemning på det grønne partiets valgvake i Oslo.
 
Han sier også at de nasjonalt har klart å løfte sine saker opp i bevisstheten til folk, og at dette bare er begynnelsen.
 
– Vi er kommet for å bli i norsk politikk, og det er veldig gøy å være en del av det gjennombruddet, avslutter Hallvard Surlien i MDG.
 

Artikkeltags