- Plutselig dukket det opp folk som tok kontakt uavhengig av hverandre. De har selv kommet med innspill og ikke minst artister, sier Yngvild Kristensen ved EnergiMølla som skal huse evenementet.

Startet i det små

Marianne Skullestad forteller at det begynte for henne med en ytring på Facebook, og siden ballet det på seg. Hun kjente noen i musikkmiljøet og da hun luftet ideen, fikk hun ja med en gang.

Slik har det seg at rockerne i Pønsj er med,  et full-gass-rockeband med base i Drammen, men med Thomas Hakavik fra Kongsberg ved mikrofonen.

En annen lokal artist med base utenbys, Merete Rustand Solli, stiller også.

De svært avholdte køntri-heltene i TUATAF har også sagt ja, og det samme har byens nystartede Funk-fyrverkeri Funked Up.

- Jeg hadde neppe trodd at det skulle bli så stort, men nå er vi i gang, sier Marianne som er glad for alle de som stiller opp.

- Jeg tror vi stiller opp fordi denne krisen gjør noe med oss personlig, sier Ingrid Løken som er aktiv i Refugees welcome to Kongsberg.

Stor konsert

Lørdag åpner de opp for en stor konsert hvor målet er å samle inn midler, vintersko og gi informasjon om hvordan flyktningene hjelpes i Syria. Det er her Norsk Folkehjelp kommer inn.

- Vi ser for oss å lage et prosjekt for barn og unge. Norsk Folkehjelp i Kongsberg var på vikende front i Kongsberg, men engasjementet ble vekket av denne krisen. Ideen er å lage et tydelig prosjekt på et sted hvor Norsk Folkehjelp er, sier han.

Alle som vil være med kan bare møte opp ved kirken lørdag 14. november. Fakkeltoget vil gå fra kirketrappa og kirken vil være åpen i forkant dersom noen vil varme seg, eller tenne et lys.

- Når det gjelder innsamling av vintersko, er det altså kun vintersko vi trenger nå. Det blir fort kaldere og dette er folk som har gått langt og som trenger godt fottøy, sier Ingrid.

- Vintersko som doneres kan leveres på kulturtjenestens lokaler Kirketorget 2. (det gamle politihuset) hver arbeidsdag hele uka, sier Yngvild.

Mer om konserter og tider her.