Lager stor konsert når biskopen kommer

SANGERE: Kor-Int synger i Efteløt kirke 22. mars når biskopen kommer på besøk.

SANGERE: Kor-Int synger i Efteløt kirke 22. mars når biskopen kommer på besøk. Foto:

Kor-Int satser nytt og friskt med et bestillingsverk fra Lise Knudsen. Kantaten er for kor, solister og orkester og skal urframføres når biskopen i Tunsberg, Jan Otto Myrseth, besøker Efteløt og Sandsvær 22. mars.

DEL

Denne søndagen er det Maria budskapsdag, og for komponist og forfatter Lise Knudsen var det naturlig å ta utgangspunkt i dagens tekst, om engelen Gabriels visitt hos Maria, da hun takket ja til oppgaven med verket.

Kirkekontoret i Sandsvær var svært positive da ideen dukket opp i fjor høst og spesielt da Lise Knudsen ønsket å skrive en kantate hvor bygdas egne musikalske krefter kunne bidra. Både Efteløt barnekor, Kor-Int og orkesteret Hælmstubben skal delta, og solistene er mezzosopranen Margrethe Bech, tenoren Jan Sigmund Skjæveland og Kor-Ints egen Ellisiv V. Kleven, samt kantor Martine Bæver Larsen.

(Saken fortsetter under bildet).

DIRIGENT: Lise Knudsen har laget et bestillingsverk, som skal framføres under konserten.

DIRIGENT: Lise Knudsen har laget et bestillingsverk, som skal framføres under konserten. Foto:

Bestillingsverk

Alle solistene og musikerne er hjemmehørende i Sandsvær, med unntak av Martine B. Larsen, og ledes av Lise Knudsen, som sier at det er litt som å sette sammen et puslespill når de sammen skal framføre det de har øvd på hver for seg.

Kantaten ble skrevet i høst, og øvelsene begynte rett etter jul. Det er melodiøs og vakker musikk, men det er ikke alt som er like enkelt å synge.

Kantaten er tredelt, og hver del består av tre satser. Alt er helt nytt og det har tatt lang tid å øve inn. Medlemmene i Kor-Int er glade for at de har en dirigent som kan skreddersy musikk til korets besetning, står det i pressemeldingen.

Biskopens besøk 22. mars er starten på en ukes visitas i Sandsvær og Kongsberg.

– Det er ti år siden sist en biskop var på besøk hos oss, så det blir flott å få være med på feiringen, står det i pressemeldingen.

Allsidig dirigent

Koret gleder seg til å synge for biskopen. Alle er velkomne til gudstjenesten 22. mars, og alle de fire menighetene i Sandsvær er representert med musikalske krefter.

Lise Knudsen har tidligere skrevet musikk for Kor-Int, og har også skrevet teatermusikk, korverk, salmer, viser, musikkspill, musikk til NRK-produksjoner og gitt ut fem cd-er. Hun er kanskje mest kjent som forfatter.


LES OGSÅ:

Jazzen følger korona-utviklingen nøye

Fargerik fyr med mørke undertoner

Talent klar for Kongsberg-jazz

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags