SISTE: Politiet melder på Twitter klokken 12.05 at kvinnen fortsatt ikke er funnet. Det har ikke kommet inn noen nye tips eller observasjoner av kvinnen. Letemannskapene fortsetter søket sammen med politi og helikopter.

Oppfordring til hytteeiere

Politiet oppfordrer hytteeiere til å være litt ekstra oppmerksomme.

– Hytteeiere kan gjerne være litt ekstra oppmerksomme. Vi oppfordrer ikke til private leteaksjoner, men dobbeltsjekk gjerne om man har et ulåst vedskjul, uteboder, garasjer eller gapahuk. Vær litt ekstra obs, og ring politiet hvis man har tips, sier Merete Kvål i Sør-Øst politidistrikt til Laagendalsposten.

Hun forteller at leteaksjonen har pågått med full styrke gjennom hele natten.

Da Laagendalsposten pratet med politiet i 8-tiden søndag morgen, var det vaktskifte. Nye, uthvilte mannskaper fra politi og frivillige skal fortsette letingen utover formiddagen.

Politiet har oppgitt at det aktuelle området er Blefjell / Vindhøgda /Fiskeløysen. Erfaringsmessig kan det variere veldig hvor den savnede blir funnet, sier Kvål.

– Noen finner man i nærheten, mens andre kan ha beveget seg over en overraskende stor radius, sier hun.

Temperaturen i området er på cirka null grader søndag morgen.

Sist sett klokken 16

Politiet søker etter kvinnen med varmesøkende kamera. Norske Redningshunder, frivillige fra Norsk Folkehjelp Rollag og fra Hjelpepekorpset til Kongsberg og Flesberg Røde Kors bistår også.

Kvinnen, som er fra Buskerud, ble sist sett cirka klokken 16. Hun skulle bare gå en liten tur på et kvarters tid i området ved Butjenn, men kom ikke tilbake.

Det var mannen som meldte fra til politiet rett før klokken 18 lørdag kveld. Han hadde da vært ute og lett etter henne.

Bekymringen er at kvinnen skal bli nedkjølt om hun ikke blir funnet raskt. Ved firetiden natt til søndag var det rundt tre minusgrader i området.

Operasjonsleder Tore Grindem i Sørøst politidistrikt opplyste lørdag kveld til NTB at det er finsøkt i nesten en kilometers radius fra hytta kvinnen gikk fra.

– Sivilforsvaret bistår med telt og annet utstyr, så vi skal kunne holde søket i gang utover natta, opplyste Grindem til NTB.

Ber om tips

Politiet ber folk som kan ha sett kvinnen om å ringe politiet på telefon 02800. Det er gitt følgende beskrivelse av kvinnen: 160 cm høy, turtøy (grønn bukse og jakke), normal kroppsbygning, blondt, halvlangt hår.

– Har politiet fått noen henvendelser?

– Vi har fått flere henvendelser som vi sjekker ut. Foreløpig har vi ingen spor etter henne, sa Tore Grindem i Sør-Øst politidistrikt til Laagendalsposten klokken 19.30 lørdag kveld.

Ifølge politiet skal kvinnen være i normal god fysisk form.