Det er Laagendalsposten som inviterer til debatt, og det skjer i det nye bygget de nå har flytta til på Tråkka, Kongsberg varesenter, nå kalt Quben.

Linn Kristin Djønne er nyansatt debatt- og prosjektredaktør i Laagendalsposten og ønsker å få opp engasjementet i både spaltene og i lokalmiljøet. Den siste tiden har det blitt skrevet en del om byutvikling, og det er temaet for debatten.

– Vi har en rolle som lokalavis å skape et engasjement og en debatt i lokalsamfunnet. I det ligger det også å dra i gang fysiske debatter, sier Djønne.

Liv og røre

For debatt er det daglig i Lps kanaler, både på laagendalsposten.no og i Lps sosiale medier. Men Djønne sier at det også er viktig med fysiske debatter – og det å møte folk ansikt til ansikt. Særlig nå som pandemien er over.

Nå håper hun at folk vil møte opp og bli kjent med både de nye lokalene – og få med seg en god lokaldebatt.

Til debatten kommer:

  • Line Spiten (Høyre)
  • Per Fossen Hals (Senterpartiet)
  • Morten Hotvedt (eiendomsutvikler)
  • Oda Bjørnnes (utflyttet Kongsberg-jente)
  • Jens Sveaass (kommunalsjef i Kongsberg kommune)

– Nå som det skjer så mye under Kongsberg Agenda vil vi også gjerne være med og skape litt liv og røre, sier Djønne, som oppfordrer folk i alle aldre til å ta turen innom debatten, men kanskje særlig de unge.

Flere aktiviteter

Debatten er gratis og det trengs ingen påmelding. Det er flere ting som skjer på Quben i løpet av Kongsberg Agenda.

Roar Smelhus, som driver Home Workspace på Quben, forteller at de har flere ting på gang, deriblant workshop om bærekraftig byutvikling, det blir seminar og konserter. Onsdag skal Audun Haukvik og Tom Hasslan Trio spille, samt DJ Børni. Torsdag blir det fokus på sirkulærøkonomi i næringslivet med flere foredrag, og det blir konsert med As Tired Train Cross Europe og Tom Hasslan Trio og DJ Børni.

– Hva er årsaken til at dere arrangerer alt dette?

– Vi er nye i Kongsberg og dette er en fin anledning til å vise hva vi brenner for og vise den kompetansen vi har, sier Smelhus, som både er leietaker på Quben og samarbeidspartner med Morten Hotvedt, som eier bygget.

Torsdag blir det også åpen dag i Lps lokaler, for alle som vil bli litt bedre kjent med de nye lokalene.