Gå til sidens hovedinnhold

Løse problemene nå, ikke etterpå

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Finanskomiteen har innstilt på at Kongsberg-industrien får ti millioner kroner. Saken behandles formelt i Stortinget fredag. Selv om dette skulle gå «i boks», så er dette for knuslete. – Ordfører, rådmann og Kongsberglista må altså på «bærtur» igjen for å sanke inn mer penger til Kongsbergindustrien.

Kongsberg Høyre anklaget i leserbrev Kongsberglista for å være på bærtur – men denne form for bærtur hvor man høster inn for å belage seg på harde tider, det har åpenbart ikke Kongsberg Høyre, ved leder Line Spiten og gruppeleder for Helge Evju, noen forståelse for.

Har ikke Høyre på Kongsberg tatt inn over seg hvilke utfordringer vårt næringsliv står overfor her på Kongsberg nå?

Brukerfinansiert E134, både inn og ut av Kongsberg, innebærer en økonomisk byrde for innbyggere, pendlere, hyttefolk og ikke minst transportnæringene og næringslivet. Et lastebillass med pukk har som følge av bomavgifter blitt nesten 200 kroner dyrere; ett lass monner lite, det blir for knuslete, og jo flere lass, jo mer må man betale i bomavgifter.

Kongsbergs attraktivitet har blitt vesentlig redusert grunnet ny, brukerfinansiert E134.

Koronapandemien rammer alle verdens avkroker, så der står Kongsberg på lik linje med resten av verden – forutsatt at ståpåviljen og arbeidsmoralen er til stede.

Å snakke opp, som Kongsberg Høyre så meget gjerne gjør, være seg sykehus eller jernbane i 2030 – det hjelper lite. Problemstillingene må håndteres nå, ikke utsettes til etterpå, som med KKP. Hjemmekontorløsninger er ingen framtidsrettet strategi, for bedret økonomi, det gjelder å stå på nå.

Det er arbeidsomme hender, pågangsmot og handlekraft som må til – det har Kongsberglista, vår ordfører fra Senterpartiet og vår rådmann forstått.

Derfor har de vært, og er, på bærtur. For å sanke midler til å møte trange tider. Det er alltid en god ting å få i seg noen antioksidanter og frisk luft – en gåtur er heller ikke dumt – da fungerer også hjernen som best og gode løsninger kommer på bordet. Kloke og riktige valg, er helt avgjørende for Kongsberg i tiden som kommer. I gode tider og høykonjunktur, slik vi har opplevd over flere år nå, kan man gjøre mye dumt, det kan ikke kommunen og næringslivet ta seg råd til å gjøre nå.

Takk og pris for at vi har Kongsberglista og Senterpartiet i føringa her i byen nå, hvor forhenværende ordførers rally i politikken og det spektakulære har blitt erstattet med bærtur og forberedelser for framtida for oss og kommende generasjoner. Å løse problemene nå, ikke ta de etterpå.

Kommentarer til denne saken