Gå til sidens hovedinnhold

Løsning i meklingen - det blir ingen lærerstreik

Artikkelen er over 1 år gammel

Med løsning i meklingen er den varslede storstreiken hvor Unio i Kongsberg organiserte 80 lærere i hovedsakelig videregående og ungdomsskolene til streik fredag, avlyst.

Løsningen kom torsdag kveld.

– Meklingen har ikke gitt noen ytterligere lønnstillegg, men den har vært konstruktiv. Vi har fått en avtale om utvalgsarbeid. Vi forventer at resultatene fra utvalgenes arbeid vil være viktige inn mot hovedoppgjøret i 2020. Det gjorde at vi kunne akseptere, sier forhandlingsleder Steffen Handal i Unio kommune, og fortsetter:

– Resultatet for de langtidsutdannede lærerne er uendret, men vi er fornøyd med lønnsløftet for stillinger med 3- og 4-årig høyskoleutdanning, blant annet sykepleiere og barnehagelærere.

Partene hadde frist til midnatt for å finne en løsning, og med et par timer igjen klarte de å komme til enighet.

– Under forhandlinger og mekling er det ikke mulig å få både i pose og sekk. Alle parter må gi og ta. Det har vært krevende, men det viktige nå er at vi har et resultat som alle har sluttet seg til. Nå skal vi fortsette å arbeide tillitsfullt og konstruktivt med de ansattes organisasjoner. Det er det som over tid gir best resultater for alle, forteller arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø, i en pressemelding.

Les også: Venter spent på om det blir streik

Kommentarer til denne saken