I ettermiddag – fra klokka 15.30 – åpnes publikumsinngangen ved siden av Sport1 på Nymoens torg.

– Da har vi åpen dag og inviterer vi til folk til å komme inn for å se hvordan vi har fått det, sier daglig leder og redaktør Jørn Steinmoen.

– Jeg opplever at vi i enda større grad enn før er i hjertet av Kongsberg. Det er mer liv og røre her enn i Stasjonsbakken, konstaterer han.

Engasjerte lesere

Redaktøren tror ikke at beliggenheten i annen etasje blir noe sperre for dialogen med leserne.

– Vi er opptatt av å ha kontakt med folk, enten digitalt eller ansikt til ansikt, forsikrer han.

Lokalavisa er selvfølgelig opptatt av det som engasjerer leserne. Derfor kan dette være en anledning til å komme innom og slå av en prat.

– Kom gjerne med tips eller innspill til saker vi bør skrive om, oppfordrer Jørn Steinmoen.

Redaksjonen er også åpen for å ta i mot både kjeft og skryt – eller ris og ros, som det så fint heter.

Tilbake på Tråkka

Avisa har rykket inn der Handelsbanken tidligere holdt til, i annen etasje i det som fortsatt bærer navnet Kongsberg Varehus. En ring er dermed også sluttet for Lp, som også holdt til på Tråkka fram til 1983.

Dette blir det sjette «avishuset». Laagendalsposten ble etablert i Kirkegata, før de flyttet til Tislegård, Tråkka, Bekkedokk og Stasjonsbakken.

Det gamle varehuset har nå fått nytt fancy navn – Quben. Flere virksomheter er allerede på plass, og nye er på vei inn.

Debatt

Litt seinere på kvelden inviterer Laagendalsposten til Kongsbergdebatten lenger opp i etasjene. Hovedtema er byutvikling.

Linn Kristin Djønne er nyansatt debatt- og prosjektredaktør i Laagendalsposten og ønsker å få opp engasjementet i både spaltene og i lokalmiljøet. Den siste tiden har det blitt skrevet en del om byutvikling, og det er temaet for debatten.

– Vi har en rolle som lokalavis å skape et engasjement og en debatt i lokalsamfunnet. I det ligger det også å dra i gang fysiske debatter, sier Djønne.

Panelet under debatten består av Line Spiten (Høyre), Per Fossen Hals (Senterpartiet), Morten Hotvedt (eiendomsutvikler), Oda Bjørnnes (utflyttet Kongsberg-jente) og Jens Sveaass (kommunalsjef i Kongsberg kommune).