Gå til sidens hovedinnhold

Lps julekalender: – Det er direkte rørende

220 donasjoner og over 100.000 kroner er allerede kommet inn til julens innsamlingsaksjon. Lps nyhetsredaktør Linn Djønne er spesielt glad for at så mange enkeltpersoner har bidratt.

Linn Djønne er både nyhetsredaktør i Laagendalsposten og prosjektleder for Lps julekalender «barn på flukt».

Siden 1. desember har Lps julekalender rullet og gått, og det har også vært mange journalistiske saker med det samme temaet.

– Vi er veldig fornøyde og spesielt fornøyde med at det er så mange privatpersoner som har valgt å gi penger. Vi er også kjempefornøyde med bedriftenes bidrag og håper at enda flere av bedriftene vil komme på banen, sier Djønne.

Hun legger til aksjonen er ferdig på julaften, så det vil ikke være mulig å gi donasjoner etter den dagen.

Hjelp Lp å hjelpe!

  • Fra 1.-24. desember kan privatpersoner, næringsliv, skoler, barnehager, lag- og foreninger gi penger til «Barn på flukt».
  • Innsamlingen er i regi av Laagendalsposten, men pengene går direkte til Redd Barna med temaet «Barn på flukt». Konkret innebærer dette varme klær, mat og et tak over hodet, men også gjenforening av bortkomne barn med familiene sine. Midlene vil også kunne gå til skolegang og helsetjenester for barna.
  • Hver dag gjennom desember vil de som har gitt penger det siste døgnet bli listet opp på nettsiden og i avisen. Det er også mulig å gi anonymt.
  • Hver dag vil vi presentere en artikkel knyttet til temaet «Barn på flukt» – eller vi skriver om en av måtene å samle inn penger på. Ta kontakt med redaksjonen@laagendalsposten.no for å tipse oss om hva du eller din bedrift gjør.
  • Alt innholdet som publiseres i forbindelse med julekalenderen vil være åpent og ikke ligge bak betalingsmur.
  • Hvor mye penger som har kommet inn kan følges direkte på laagendalsposten.no
  • Vi har satt et mål om å samle inn en halv million kroner i løpet av desember.

Engasjert

Nyhetsredaktøren peker også på at avisen gjennom dette prosjektet har klart å få fram masse god journalistikk rundt temaet «barn på flukt».

– Mange i lokalsamfunnet har fått høre historier som mange av oss ikke har noen mulighet til sette seg inn i. Dette er noe som virkelig har engasjert leserne våre, sier hun.

Djønne er også begeistret over at flere skoler og barnehager i vårt distrikt har tatt prosjektet og temaet inn i sine pedagogiske opplegg denne måneden.

– Det er direkte rørende, avslutter Lps nyhetsredaktør Linn Djønne.

Les også

Dea vil gi bort litt av inntektene fra boka

Kommentarer til denne saken