– Jeg hadde et hårfint dødt hopp som kunne sikret meg en ny medalje, oppsummerer Skalstad-Aaker.

KIF-gutten tok sølvet på UM (NM for yngre) i Trondheim for 14 dager tilbake med 6.34. Den gang bare i konkurranse med jevnaldrende.

– Konkurransen her i Bærum var en ganske annen. Her var det mange flere med, og nivået var vesentlig mye høyere, presiserer han.

Motstand og bredde i troppen

Thomas hoppet 6.58 i helgen. Han har pers på 6,67. Gullet i Trondheim for 14 dager tilbake gikk på 6,75. Ingen var over sju meter i Bærum heller.

I forkant av årets U-20 mesterskap var Thomas nummer åtte på norgesstatistikken i klassen. Tre hoppere har vært over sju meter på listene som toppes av Aanund Tveitå som har hele 7,55. Han deltok ikke i Bærum. Junior VM-deltakeren fra Otra er senior neste sesong. Det er også fire av de øvrige som lå foran Thomas på statistikken. Av de tre første er det bare jevngamle Sebastian Berntsen (17) fra Tønsberg som holder junior alder neste sesong også.

– Sebastian har vært vår klart beste gjennom flere år. På UM var jeg tettere på enn noen gang, sier Thomas. Gullet gikk da på 6.75. Like bak Thomas sin pers. Tønsberg-gutten har imidlertid sterke 7,38 som årsbeste og personlig rekord. Sebastian er i sine beste stunder i stand til å ta medalje også på senior NM.

På seniorstatistikken er Thomas i øyeblikket nummer 13.

– Her er det kvalifisert motstand og bredde i toppen. Bak Sebastian i juniorklassen neste sesong er ikke nivået skremmende, understreker Kongsberg-gutten som da skal konkurrere som yngst i gutter 18–19.

Har sju meter inne

Thomas melder overgang til Tyrving ved nyttår.

– Thomas er en utøver med stort talent. Han har både fart og en ekstrem spenst. Han har mange kvaliteter. Når vi får satt disse komponentene sammen på en god måte er potensialet mye større enn det han leverer nå. Neste sesong bør Thomas klart ha sju meter inne, sier Tyrving-trener Morten Jensen.

Dansken understreker at Thomas også har talent for sprint.

– Jeg vil fremdeles kombinere satsingen på sprint og hopp. Det er to sider av samme sak. Hurtighetet må jeg ha på alle øvelsene jeg prioriterer, understreker han.

Kongsberg-gutten mener selv at han har mer inne både på 100 meter og i lengde. I helgen ble det pers på 100 meter med 11,40.

– En liten, men gledelig personlig forbedring, sier Thomas som her ikke videre fra forsøket.

– Sesongen har vært bra, men langt fra optimal, avslutter han.