Hun endte på 13. plass i den harde konkurransen.

Jeanette Hegg Duestad ble nummer fem i finalen på 10 meter luftrifle under EM i skyting i kroatiske Osijek mandag. Henrik Larsen ble sjettemann i herrefinalen.

Nøtterø-skytter Hegg Duestad kvalifiserte seg for finalen etter å ha skutt den nest beste poengsummen i kvalifiseringen. Kun slovenske Ziva Dvorsak straffet den norske jentas 630,6 poeng. Dvorsak skjøt 630,8.

De åtte beste gikk til finale. Der startet deltakerne på nytt og ble eliminert etter utslagsmetoden. Hegg Duestad var den fjerde skytteren som måtte takke for seg.

EM-gullet gikk til franske Oceanne Marianne Muller. Sofia Ceccarello fra Italia og belgiske Jessie Kaps endte med sølv og bronse.

Ungarsk gull

Krapfoss-skytter Henrik Larsen kvalifiserte seg for herrenes finale i Osijek ved å skyte 627,5 poeng på de 60 skuddene stående i kvalifiseringen. Det holdt til sjetteplass.

I finalen ble det samme plassering.

Ungarske Istvan Peni ble europamester. Han avgjorde gullduellen mot Sergey Richter fra Israel i omskyting.

Russiske Vladimir Maslennikov, som var best i kvalifiseringen med 631,8 poeng, tok bronsen.

Nest best av de norske i kvalifiseringen på herresiden var Endre Hagelund. Kisen-skytteren jaktet en kvoteplass til Tokyo-OL, og var svært nær ved å ta seg til finale. Poengsummen 626,9 holdt til 11.-plass. Opp til tsjekkiske David Hrckulak på åttendeplass skilte det kun 0,2 poeng.

Norges tredje deltaker, Simon Kolstad Claussen, endte på 20.-plass med 625,9 poeng.

Jaktet kvoteplasser

Henrik Larsen og Claussen har allerede sikret Norge en OL-kvoteplass. Hagelund var dermed den eneste av de tre norske som kunne sikre seg en ekstra billett til sommerlekene mandag.

I kvalifiseringen i kvinneklassen ble Katrine Lund nummer 13 og var med det svært finaleplass. Hun skjøt 626,9 poeng manglet til slutt ett poeng.

Jenny Stene endte på 23.-plass med 625,1 poeng.

Hegg Duestad og Lund har i likhet med sine mannlige skytterkolleger Larsen og Claussen sikret en kvoteplass til Tokyo-OL. Stene hadde muligheten til å gjøre det samme mandag, men klarte det ikke.

Tirsdag skytes det lagkonkurranse.