Gå til sidens hovedinnhold

Lyser ut nye midler fra den ettertraktede tilskuddsordningen

Artikkelen er over 1 år gammel

En rekke bedrifter har fått støtte fra Viken fylkeskommune til kompetanseheving for ansatte. Nå lyses det ut nye midler fra den ettertraktede tilskuddsordningen, og nye kriterier er på plass.

Bedrifter med mer enn 25 ansatte kan motta inntil to millioner kroner i støtte.

– Vi har sett at dette er en støtteordning som har vært svært verdifull for næringslivet i Viken-samfunnet. Derfor er vi glade for at vi nå kan lyse ut flere midler, og har fått på plass retningslinjer som gjør ordningen relevant for enda flere av Vikens bedrifter, sier fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad i Viken fylkeskommune.

Krevende situasjon

Nå er det klart for andre utlysningsrunde til tilskuddsordningen for bedrifter i Viken som ønsker å gi sine ansatte kompetanseheving og bedriftsintern opplæring i den krevende korona-situasjonen.

Retningslinjene i tilskuddsordningen i denne andre runden er altså justert, og gir muligheter til å søke støtte til mer omfattende opplæringstiltak. Samtidig er nåløyet trangere, og søkerne må konkurrere om midlene som kan fordeles.

Det har til nå blitt gitt inntil 300.000 kroner i tilskudd per bedrift.

Søknadsfrist

Fylkesrådet åpner nå for at bedrifter med mer enn 25 ansatte kan motta inntil to millioner kroner i støtte.

Den totale rammen for ordningen vedtas i fylkestinget 20. mai.

Utlysningen i 2020 har vært del av Viken fylkeskommunes tiltakspakke til næringslivet i forbindelse med korona-situasjonen.

Søknadsfristen er 4. juni 2020.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.