Gå til sidens hovedinnhold

Majestetisk konsert med Kongsberg Guttemusikkorps

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Fredag ettermiddag satt 19 av de 21 aspirantene i Kongsberg Guttemusikkorps klare som tente lys, når publikum tok plass i benkeradene til Kongsberg kirke.

Årets siste store konsert for Guttemusikken og den første konserten for sesongens aspiranter ble en større begivenhet en de tradisjonelle høst konsertene, som pleier å være aspirantenes første møte med publikum.

I år debuterte vår nye dirigent Håkan Salomonsson med en flott konsert i fantastiske Kongsberg Kirke. I godt samarbeid med Gro Mesna Andersen dirigent for juniorkorpset, ledet de musikantene i kjente og kjære sanger, og noen nye godbiter.

I korpset er det over 90 musikanter fra 8 til 18 år. Ungdomstyret til Guttemusikken hadde bestemt kveldens antrekk; aspirantene hadde selvfølgelig sine nye korpsgensere på. Hos de andre musikantene hadde jentene helsvart med rød detalj, og guttene svart bukse hvit skjorte og rød detalj. Ett stort flott korps med godt samspill!

Når aspirantene var ferdig med sine sanger, stilte juniorkorpset seg opp sammen med dem og de spilte en sang sammen dirigert av Håkan. De har kun øvd 2 ganger på denne sangen før konserten. Når aspirantene gikk av scenen spilte juniorkorpset 4 sanger alene, før hovedkorpset kom til og de spilte ett stykke fra Pirates of the Caribbean sammen. Hovedkorpset avsluttet med en tradisjonell julesang: "Deilig er jorden", hvor publikum tok oppfordringen om allsang på strak arm og sang nydelig med.

Guttemusikken har mange allsidige musikanter som Hallgeir Mandelid Østensen fra hovedkorpset, han er med i ungdomstyret til korpset. Fredag kveld introduserte han sangene til juniorkorpset, i tillegg til å instruere hovedkorpset igjennom "A star is born" som en proff dirigent. Hallgeir forteller at de har et fag på musikklinja som heter instruksjon og ledelse, hvor de lærer å instruere og dirigere ulike besetninger. Håkan synes derfor at de må få prøve seg litt i praksis i korpset innimellom.

De 200 publikummerne var med hele veien og alle musikantene mottok stormende applaus. Tusen takk til Kongsberg kirke for at korpset får låne og spille i så et flott konsertlokale! "Jeg ble helt rørt","Det er så flott akustikk i kirken"og " Dette var nydelig og flott!" , var kommentarer fra publikum.

"Det var gøy å spille i kirka, det var så mye bedre lyd der enn i sølvsalen hvor vi pleier å øve!" sier Malin Torpengen Vangby fra juniorkorpset etter konserten.

"Juniorene spilte virkelig bra i kveld, de var godt forberedt og gjennomførte med glans og spilleglede!" fortalte dirigenten i junior: Gro Mesna Andersen. Totalt ble det en virkelig vellykket førjuls konsert og både dirigentene og vi foreldre gleder oss til å følge korpset videre i fremtiden.

"Jeg er stolt over att være ny dirigent for Guttemusikken med så flinke barn og ungdommer!Jeg gleder meg til fremtiden!Jeg vil og takke styret, ledergruppa for fantastisk oppbakking omkring korpset. Uten dem skulle dette ikke være mulig!" sa dirigent Håkan Salomonsson etter konserten.

Kommentarer til denne saken