Gå til sidens hovedinnhold

Maksimalt 50 personer tillatt på Miners-kamper ut november

Nye restriksjoner tillater kun 50 tilskuere på basketkamper ut november.

Fra og med mandag 9. november har Norges Basketballforbund satt nye regler for BLNO-arrangement i Norge, og det blir en begrensning på 50 tilskuere på alle arrangement.

Det betyr at også på Miners hjemmekamper er det kun tillatt med maksimalt 50 tilskuere, slik det ble gjort under lørdagens kamp mot Frøya.

De nye restriksjonene gjelder foreløpig ut november.

De nye restriksjonene sier at grensen er på inntil 50 personer på innendørsarrangement uten fastmonterte seter, og inntil 200 personer på arrangement hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.

I de fleste idrettshaller hvor BLNO-kampene spilles er det benker publikum sitter på, men de regnes ikke som fastmonterte seter selv om de er sammenkoplete eller frittstående stolrekker som er fastmontert i gulvet.

Heller ikke kirkebenker regnes som fastmonterte seter.

I tillegg til de nasjonale restriksjonene har Oslo og Berget fått egne, grunnet økt smittetrykk i de områdene. I Oslo er det i november ikke tillatt med noen tilskuere, mens i Bergen er det kun tillatt med 20.

Utover de 50 tilskuerne skal også personer knyttet til hver kamp begrenses til 61 personer. Det inkluderer blant annet spillere og lagledere, dommere, arrangøransvarlig, sekretariat og stream.

Onsdag spiller Miners bortekamp mot Centrum Tigers i Oslo, og kampen sendes direkte på våre nettsider fra klokken 19:00.

Les også

Slo serielederen på en dårlig dag

Kommentarer til denne saken