Valgfaget «Produksjon for scene» har satt opp forestillingen MAMMA MIA. De 20 elevene fra 8., 9. og 10. trinn har øvd gjennom hele skoleåret, og gledet seg stort til å kunne vise forestillingen for publikum.

Flesberg skole har lang tradisjon for å sette opp forestillinger. Fra 2007 er det satt opp forestilling hver vår, med unntak av våren 2020. Denne våren satt pandemien en stopper. Det er elevene selv som er med på å avgjøre hva de skal produsere. Denne gangen falt valget på Mamma Mia, som også er satt opp ved skolen i 2009 og 2016.

ABBA-klassikere var øvd inn og flere ungdommer sto fram som gode sangtalenter og musikere. Historien var basert på filmen Mamma Mia, men hadde en lokal vri. Det hele foregikk på Øia i Svene, og flere lokale personligheter ble nevnt. Historien var ellers den samme: En ung brud vet ikke hvem faren hennes er. Hun inviterer tre mulige kandidater til bryllupet sitt uten å fortelle det til sin mor, som en gang var vokalist i et band.

Elevene var delt inn i band, skuespillere og lyd/lys. Alle tok fram det beste og gjennomførte en fantastisk forestilling for de 180 som møtte opp for å se forestillingen denne kvelden. Elevene som spilte tromme, bass, kornett, gitar og piano sørget for å sette det hele sammen til forestilling med variasjon mellom musikkinnslag, solosang og gode replikker.

Forestillingen er organisert som en elevbedrift, og inntekter går tilbake til elevene. Dette gjør det mulig for elevene å investere i utstyr som de trenger for å fortsette å produsere slike forestillinger.

Skolen har hatt et samarbeid med Høgheim og Solvoll teaterlag for å innhente ekstra kompetanse. Morten Lande har gjennomført kurs i lyd og lys slik at elevene skal få gode ferdigheter i å bruke utstyret og Øystein Bondal har gitt skuespillerne praktiske råd på det sceniske. På skolen er det Anne Berit Ravnaas og Grete Teksle Lande som har ansvaret for valgfaget.