Politidistriktene i Sør-Norge meldte om mange kontroller og tallrike forelegg i forbindelse med avslutningen av påsken mandag.

fylkesvei 40 gjennom Flesberg delte Utrykningspolitiet (UP) og det lokale politiet ut 36 forenklede forelegg til bilister som kjørte for fort mandag ettermiddag.

Blant annet ble det en kjedelig avslutning på påsken for en mann i slutten av 40-årene fra Flesberg. Han måtte levere fra seg førerkortet og parkere bilen, etter å ha blitt målt av UP til 128 km/t i 80-sonen.

Flere bøter

I Follo voktet UP 70-sonen ved Vassumtunnelen og måtte skrive ut reaksjoner til hele 57 førere som ikke holdt seg til fartsgrensen.

Den drøyeste fartsovertredelsen kom likevel fra Indre Østfold der en UP-patrulje stanset en motorsykkelfører som holdt hele 170 kilometer i timen i 90-sonen på E18. En så grov fart vil få følger for føreren.

– Patruljen oppretter sak. Førerkortet er besluttet beslaglagt, skrev Øst politidistrikt om hendelsen.

Ved Atna i Stor-Elvdal i Innlandet skrev UP ut 30 forelegg og beslagla to førerkort under en kontroll på riksvei 3. Der ble høyeste hastighet målt til 140 kilometer i timen i 80-sonen.

Flest kjørte søndag

Ellers meldte Statens vegvesen om lite trafikk og fine forhold på veiene.

– Det virker om de fleste reiste hjem søndag. I dag har det ikke vært køer på noen strekninger, melder Vegtrafikksentralen mandag kveld.

– UP har hatt patruljer tilpasset lokale forhold. Det har vært normaltilstander på veiene generelt i påska, men noen kjører for fort, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Bjørntvedt i UP til NTB.

Forbikjøringer

I Gulsvik-området sør i Hallingdal ble en mann i slutten av 30-årene stanset etter at flere vitner meldte at de måtte bråbremse for å unngå kollisjon da han foretok forbikjøringer, skriver Drammens Tidende.

Til slutt fikk UP også filmet mannen mens han foretok en svært hasardiøs forbikjøring.

– Våre folk filmet det som skjedde fra skjermen i bilen, og la seg ut etter ham, samtidig som de satte på snittmålingen, sier politibetjent Morten Visdal i UP.

Da føreren ble stanset, samtykket han til at førerkortet ble beslaglagt.

(©NTB)