Mange har latt seg friste av lange arbeidsdager, hardt arbeid og dårlig lønn

POPULÆR ARBEIDSPLASS: Søknadene haglet inn da DNT Drammen og Omegn søkte etter folk som kunne jobbe i kafeen på Høgevarde i sommer.

POPULÆR ARBEIDSPLASS: Søknadene haglet inn da DNT Drammen og Omegn søkte etter folk som kunne jobbe i kafeen på Høgevarde i sommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søknadene haglet inn da DNT Drammen og Omegn søkte etter kaféverter på Høgevarde turisthytte.

DEL

(Bygdeposten) I vinter gikk Den Norske Turistforening Drammen og Omegn ut og søkte etter folk som kan jobbe i kafeen på Høgevarde turisthytte.

– Vi fikk enorm respons. Det haglet inn med søknader, kanskje 40 stykker, og de har fortsatt å komme også etter søknadsfristen, som gikk ut til påske, forteller Johan Fegri, som er driftssjef for hyttene.

Det er neppe lønnsbetingelsene som har vært avgjørende for responsen.

– Vi kan friste med lange arbeidsdager, hard arbeid og dårlig lønn, men også fantastisk utsikt. Folk tar det som en liten eventyrferie. De får kost og losji og noen kroner i lønn. Det er lange og krevende dager, så dette blir å regne som en demi-dugnadsjobb.

Åpent hver dag i seks uker

Nå har de plukket ut seks stykker som skal jobbe hver sin uke i sommerferien. I fjor forsøkte turistforeningen for første gang å ha åpent alle ukedager i høysesongen, og det var så vellykket at ordningen skal videreføres i år.

Det betyr at kafeen blir åpen alle dager i hele juli, samt to uker inn i august.

– Vi har en familie som driver kafeen til vanlig, men dette gjør de i tillegg til at de har vanlige jobber, så når vi skal ha åpent også i uka, trenger vi flere folk. Alle søkerne har hatt svært høy motivasjon, og de er i alle aldre. De fleste har en tilknytning til området, og det å kunne gi turistinformasjon og turtips er jo en del av jobben.

Ny hytte trekker folk

Etter at den nye turisthytta ble bygd, har Høgevarde blitt et enda mer populært turistmål.

– Vi har sett en voldsom økning. Og har vi et godt tilbud, trekker det folk. Vi håper vi er i ferd med å etablere et tilbud som blir fast. Og det er ikke bare i sommerferien vi har utvidet. Vi har også oppe i høstferien, vinterferien og påsken – og i helgene mellom sommer- og høstferie og vinter- og påskeferie.

Fegri ser også at hyttene blir brukt hele året nå – i mye større grad enn før.

LES OGSÅ: «Norefjellvarden» skal vise vei

Pusset opp i den gamle

– Det er en endring som har skjedd de siste 3–4 årene. Tidligere var det ikke folk der oppe i november, desember og januar, men nå hadde vi for eksempel halvfull hytte nyttårsaften, og i romjula var det også besøk der.

I tillegg til at den nye hytta trekker folk, har turistforeningen pusset opp kafeen og den gamle hytta.

– Vårt hovedmål er å få flest mulig ut på tur, og jeg har tro på at det blir minst like mange besøkende i sommer som i fjor, sier Johan Fegri.

LES OGSÅ: Spenstige tomtepriser i det lokale høyfjellet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken