Gå til sidens hovedinnhold

Mange i Kongsberg er forundret og i noen grad forbanna

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den nå 6 år gamle historien vedrørende Biltema og våre lokalpolitikere har lenge irritert mange i Kongsberg. Ordførerens siste uttalelser vedrørende saken har ikke gjort forholdene bedre. Mange oppfatter det som helt meningsløst, særlig sett i forhold til tiden Biltema har forsøkt å finne en løsning.


Våre lokalpolitikere må se til hvor Biltema har etablert seg i nærområdene, og vise vilje til lignende løsninger. Å hefte seg ved en reguleringsplan som for lengst er gått ut på dato må ta slutt. Det må også respekteres at Biltema er registrert i Brønnøysundregisteret som et arealkrevende foretak. At det eksisterer en annen registrering i Kongsberg må omgående slettes.
Biltema må da ha enerett til sin foretaksregistrering.


Jeg har registrert av det forekommer lokalpolitikere som nå vil ha en endring. Så får en håpe dette får et hurtig gjennomslag og at Biltema i nær framtid kan starte etableringen av sitt nye anlegg i kommunen.
Det dreier seg om et trettitalls arbeidsplasser, og noe som kan ha enda større verdi, folks holdning til handelslekkasje. Må de ut av kommunen for å oppsøke Biltema, blir det lett å gjøre andre innkjøp samtidig.


Skal en i Kongsberg kunne konkurrere med flere nærområder i forbindelse med handel, må det legges til rette for de som måtte ønske å etablere seg utenfor bykjernen.

Skal en i Kongsberg kunne skape tilfredsstillende konkurranse vedrørende vareutvalg og priser,må det vises nye holdninger fra våre lokalpolitikere.
Det har i alt for lang tid vært for lett å støtte seg til det etablerte. Kommunen trenger et større mangfold.

Kommentarer til denne saken