Manglende virkelighetsforståelse fra PK Eiendom

Når man legger en bekk i rør som munner ut i en bratt løsmasseskråning, da må det bli omfattende ersjon.

Når man legger en bekk i rør som munner ut i en bratt løsmasseskråning, da må det bli omfattende ersjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har alltid regnet det tradisjonsrike Kongsberg-firmaet PK som seriøse aktører på utbyggingsprosjekter. Men når Per Mikkelsen i PK Eiendom kommer med sine bortforklaringer på hva som har skjedd ute i Gomsrud, da blir jeg i tvil.

«Det er ikke erosjon», sier Mikkelsen i Lp 19.11. Rett nedenfor det store bakplaneringsprosjektet for planlagt boligfelt er det rent ut store mengder finsand og finere masser ned mot Lågen. Mikkelsen i LP 30.10: «Ingen hadde trodd at det skulle bli en bekk her som tok med seg massene». Og bekken lenger sør, som leder ned mot Skriverplassevja, er fullstendig sedimentert av løsmasser. Bildene i Lp den 19.11 dokumenterer dette. De er tatt av Naturvernforbundet og ligger ute på våre Facebook-sider. Sjølve Skriverplassevja ut mot Lågen er fylt helt igjen. Bildene i Lp den 19.11 taler sitt tydelige språk. Men dette er altså iflg. Mikkelsen «ikke erosjon».


«Sanden kom ovenfor veien og røret som er lagt i bakken», uttaler Mikkelsen den 19.11. til Lp. Bekken mot Skriverplassevja er lagt i rør fram til toppen av skråningen ned mot Lågen. Nedenfor er det fylt ut løsmasser. Meterdype hull viser hvordan bekken har gravd i løsmassene. I samme område er det fylt ut skråninger ned mot bekken som er så bratte at det må bli erosjon og utglidninger. Det har også skjedd.

I tillegg er det snauhogd helt inntil bekken mot Skriverplassevja. Vannressursloven krever at det skal opprettholdes en kantsone mot vassdrag. Er denne hogsten i samsvar med kravet?


Jeg hadde håpet at PK Eiendom nå hadde erkjent problemene, årsaken til problemene og lovet maksimale tiltak for om mulig å rette opp noe. Dette var og er fremdeles mine forventninger til firmaet. Da kreves tydeligvis mer kompetanse for å avklare hva som må skje. Kongsberg kommune har fått tilbud fra NVE om at en av deres fremste eksperter på løsmasse-geologi kan komme til Kongsberg og gi sine råd. Jeg regner som en selvfølge at dette tilbudet blir tatt imot med takk så raskt som mulig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken