(Drammens Tidende): Det var i 17.30-tiden at politiet rykket ut til Hegsbroveien/Bruveien i Lierbyen for å bistå helsevesenet med en velferdssjekk av en mann.

Da patruljen kom fram til stedet kom mannen ut med hevet kniv.

– Han hugg etter patruljen, som umiddelbart trakk seg tilbake. De brukte stemme og alle hjelpemidler i et forsøk på å få kontakt med og kontroll på mannen. Han fremsto svært pågående, så bevæpning ble gitt umiddelbart. Da ingen andre hjelpemidler førte fram, avfyrte patruljen et varselskudd, sier operasjonsleder Trond-Egil Groth i politiet til Drammens Tidende.

Patruljen var ikke bevæpnet på forhånd.

Politiet fikk etter hvert kontroll på mannen ved å bruke pepperspray og tjenestehund. I forbindelse med pågripelsen ble han skadet.

– Skadeomfanget kan jeg ikke si noe om akkurat nå. Han er sett til av ambulansepersonell og overtatt av helsevesenet. Så vil det bli tatt fortløpende vurdering på hva som skjer videre, sier Groth.

Ingen andre personer er så langt meldt skadet i hendelsen.

Filmet

Et stort antall politipatruljer og ambulanser har rykket ut til åstedet, som nå er sperret av. Ifølge Drammens Tidendes reporter er det snakk om et forholdsvis stort område.

En rekke personer ble vitne til det hele og blir nå avhørt av politiet.

– Det er et treningssenter like ved der det skjedde. Flere skal ha filmet hendelsen, så vi ønsker å komme i kontakt med dem for å sikre bevis, sier Groth.

Han kan foreløpig ikke si noe om hvor lenge området vil være sperret av. Groth ønsker heller ikke å kommentere om mannen, som er i 20-årene og lokal, har vært borti politiet tidligere.

Drammens Tidende har sett flere av videoene som ble tatt under hendelsen. De viser at mannen stikker hull på flere av politiets biler, samtidig som han går med hevet kniv mot flere av tjenestepersonene. Videoene viser også at tjenestepersonene avfyrer varselskudd i bakken.

Et vitne Drammens Tidende har snakket med forteller at han så mannen sto med en kniv mot tre politibetjenter, før de forsvant rundt hjørnet.

Sperrer av område

Christina Juelsen, journalist i Svelviksposten, er tilfeldigvis i Lierbyen. I 18-tiden forteller hun at politiet sperrer av et stort område i sentrum.

De sperrer av omtrent hele sentrum, blant annet er bankkvartalet, masse leiligheter, DNB, Fresh Fitness og biblioteket omfattet av dette. Det er masse politi og fullt blålys her. Veldig mange kikker og lurer på hva som skjer, sier hun til Drammens Tidende.

Hun sier at politiet kom til stedet litt før klokka 18. Det tok bare noen minutter de sperret av sentrum. Når Drammens Tidende snakker med Juelsen litt over klokka 18 ser hun minst seks politibiler og én legevaktbil på stedet.