(Drammens Tidende)

– Han nekter straffskyld etter drapssiktelsen, men vil forklare seg nærmere til politiet, skriver Elden til Dagbladet lørdag.

Elden forteller at han skal møte den siktede i Karlstad mandag.

– Vi skal samme dag gjennomføre et foreløpig avhør med norsk og svensk politi, og da drøfte om han skal samtykke til å reise til Norge. Han har selv et bosted nær Karlstad som er grunnen til at han er her, skriver Elden til avisen.

Det var Borgar Giil Andresen (74) som ble drept da han var på vei hjemlille julaften.

– Det eneste fornuftige

– Han hadde forsøkt å få kontakt med meg siden pågripelsen, men jeg ble først underrettet i går kveld av politiet, og samtidig oppnevnt som hans forsvarer. Den svenske advokaten har gjort det eneste fornuftige ved å si til min klient at han verken skulle forklare eller samtykke til noe som helst før vi fikk snakket sammen, skriver Elden i en melding til Drammens Tidende.

– Hvorvidt han samtykker i overføring til Norge skal vi snakke om mandag. Jeg kan ikke gå inn på hans forklaring om saken før han har fått lov til å forklare seg til politiet med meg til stede mandag, men han nekter skyld for drapssiktelsen.

Ikke fått svar om fengslingsmøte

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen sier at politiet før helgen ga beskjed om at de ikke vil gi ytterligere kommentarer om saken før mandag. Hun bekrefter dog at det har vært et fengslingsmøte i Sverige.

– Det skal ha vært et fengslingsmøte om utleveringen i 16-tiden lørdag, men jeg har ennå ikke fått beskjed om hva resultatet ble, sier hun til Drammens Tidende.

Svensk politi pågrep mannen på et hotell i Arvika i Värmland torsdag formiddag.

Sørøst politidistrikt opplyste fredag at mannen har motsatt seg utlevering fra Sverige til Norge. Til avisen GT opplyser svensk påtalemyndighet at det derfor kan ta opptil to måneder før mannen kan utleveres til Norge.

Politiet opplyste onsdag at den foreløpige obduksjonsrapporten bekreftet at den 74 år gamle Borgar Giil Andresen var blitt utsatt for en kriminell handling. Han ble funnet på gaten i Hokksund mandag kveld med skader han senere døde av.

Les også:

Forsvarer drapssiktet mann: – Han er ved godt mot

Drapet i Hokksund: Motsetter seg utlevering

Her ble den drapsetterlyste mannen pågrepet – skal ha ankommet hotellet i går

Siktet mann pågrepet i Sverige etter Hokksund-drapet

Drapet i Hokksund: – Et sjokk for barna

Drapssaken i Hokksund: – Vi har avhørt mange vitner

Her går mannen tur med hunden. Minutter senere blir han drept

Politiet bekrefter drapsetterforskning