Gå til sidens hovedinnhold

Marerittkveld for Syver, William og MIF

Mjøndalen fikk seg en tidlig kalddusj i det ufyselige været i borteoppgjøret mot Kristiansund søndag og klarte aldri å hente seg inn igjen. 0-1-tapet gjør at det nå er fire poeng opp til Strømsgodset på kvalikplass, etter at Start slo Odd.

Det ble ingen bra kveld for kongsbergguttene Syver Skaar Eriksen og William Sell som begge spiller for Mjøndalen, søndag kveld.

Det ble med noen nestensjanser for MIF, og samtidig som de tapte sesongens 17. kamp denne sesongen, vant tabellnabo Start 2–1 borte over Odd.

Dermed tapte MIF tre meget viktig poeng i bunnstriden i Eliteserien med fem kamper igjen. Med 20 poeng er det nå fire poeng opp til Strømsgodset på kvalikplass og fem poeng opp til Start, som ligger på trygg grunn.

Skaar Eriksen spilte fra start for MIF, og fikk gult kort i det 66. minutt for en takling mot Kristiansunds Pellegrino.

Sell startet på benken, og kom aldri innpå banen i løpet av kampen.

Stolt Stian (31) etter å ha scoret «tidenes fineste mål»: – Gir en fin boost

Trippelsjanse og enorm mulighet

Drammens Tidendes spillerbørs ranket Skaar Eriksen til 4, mens leserne ga han 5 - hvor det blant annet stod at han sendte noen feilpasninger som ga farlige overganger, og at Skaar Eriksen aldri ble ordentlig utfordret av Pellegrino, men fikk gult kort for en takling på etterskudd.

I regnværet med mye vind i Kristiansund fikk MIF en marerittstart på kampen. Allerede etter tre spilte minutter lå den første ballen bak Sosha Makani. Amahl Pellegrino slo et godt frispark inn i MIF-boksen, som til slutt endte i beina på Dan Peter Ulvestad. Han hamret inn kampens første.

Christoffer Aasbak var ikke langt unna å sende hjemmelaget opp i 2–0 etter drøye halvtimen. KBK-spilleren fikk tid og rom til å fyre fra 20 meter, men forsøket gikk i tverrliggeren og over.

Like før pause fikk MIF en trippelsjanse etter en corner. Både Fredrik Brustad, Markus Nakkim og Sondre Liseth fikk hver sin mulighet, men ingen klarte å overliste Sean McDermott.

MIF rullet så fint opp på overtid av den første omgangen, men Sondre Liseth klarte ikke å få ordentlig klem på skuddet fra åtte-ni meter.

Timen var spilt da MIF fikk en eventyrlig mulighet. Sondre Liseth spilte ut venstre til Ole Amund Sveen, som kom alene med McDermott. Avslutningen fra Sveen gikk like utenfor.

Gigamulighet for MIF

MIFs største sjanse kom tre minutter før full tid. Liseth fikk skutt fra tre meter, men forsøket gikk rett i Ulvestad.

De hvitkledde gjestene klarte utenom det ikke å skape all verden mot et kompakt og godt KBK-lag, selv om de var solide og kompakte defensivt i hele kampen.

MIF møter Stabæk hjemme neste søndag.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.