Gå til sidens hovedinnhold

«Mathilda» sjarmerte

Artikkelen er over 6 år gammel

Samtlige forestillinger av Åsen barne- og ungdomsteaters «Mathilda» var utsolgt.

Det ligger mye øvelse bak hvert sjarmerende smil, og hver lyse tone som ble sunget fra scenen.
Hver mandag siden august, og flere helger, har barna i Åsen barne- og ungdomsteater pugget replikker og dans for å ta med publikum inn i Mathildas verden. Og for en verden vi kom inn i!


Barna tok styringen fra første tone, både i teaterstykket og på scenen.
Gymsalen på Gamlegrendåsen skole ble forvandlet til «Åsen High» hvor elevene med Mathilda i spissen er lei av hvordan rektoren, Miss Trunchbull, terroriserer både dem selv og den yndige læreren, Miss Honey.
Trampeklappen fra publikum vitner om et teaterstykke godt gjennomført, og når konfettien har lagt seg og barnesagen stilnet, kan de alle puste lettet ut. Åsen barne- og ungdomsteater klarte det i år også.

Av seks forestillinger har samtlige vært utsolgt!


– Det faktum at det har vært utsolgt hele uken er jo fantastisk, og tilbakemeldingene fra publikum er gode. Det er nok en blanding av at skuespillerne gjør en utrolig god jobb, samtidig som teaterlaget har et godt rykte på seg i byen for å levere, sier instruktør Line Kristin Ein.


Men hva nå, som forestillingene er over?
– Det er litt av et antiklimaks i grunn. På en måte er det vemodig at det er over, det har jo vært veldig fint å jobbe så tett på alle de flotte barna og foreldrene. På den annen side blir det godt å ta helg nå, og bare kunne slappe av, sier Ein.
 

Det ble en ekstra spesiell og nok vemodig kveld for Vilde Bø, hovedrolleinnehaver som Miss Trunchbull. Etter 8 år i teaterlaget var fredag kveld hennes siste.

- Det blir nok veldig rart. Det blir godt å ha helgen, men på mandag så vet jeg nok ikke helt hva jeg skal gjøre med så mye fritid igjen, sier hun.

- Jeg kommer nok til å savne teaterlaget.

SE VÅRT BILDEGALLERI TIL HØYRE!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.