Første kulturkveld avholdes onsdag 28. august. Da skal kirkens egen kantor, Matthias Anger, bidra med god musikk. Han innbyr til allsangkveld. Da kan folk rett og slett komme og velge seg en salme. Det er 899 samler å velge mellom.

Vigeland

Vigelandsparken er en av nasjonens stoltheter. Man kan lure på hvordan Oslo kommune kunne ta seg råd til å anlegge den enorme skulpturparken i mellomkrigstiden. Og hvem var Gustav Vigeland og hvilke andre kunstverk har han skapt?

Det er 150 år siden sørlendingen med den enorme arbeidskapasiteten ble født. Leder for Vigeland-museet, Jarle Strømodden, kommer til Kongsberg kirke 25. september for å holde foredraget «En kjempe er 150 år».

 

Kirkeklokkene

Et samarbeid med Vestsida beboerforening skal resultere i en temakveld om kirkeklokkene og klokkespillet i Kongsberg kirke 9. oktober.

Det blir også anledning til å gå opp i tårnet og se på de mektige bronseklokkene, som alle har navn etter komponister.

Tro på tvers

Tidligere kulturkvelder har også vært arrangert i samarbeid med Kongsberg bibliotek. Onsdag 6. november kommer Sunniva Gylver og Bushra Ishaq for å utdype likheter og ulikheter i kristendommen og islam.

Utgangspunktet er boken «Tro på tvers».

I adventstiden, nærmere bestemt 11. desember, er det Kristin Flatland Solbu som holder i de musikalske trådene og innbyr til samling om Christmas Carols, julekaker og høytidsstemning. Sangere fra kirkens kor deltar også.

– Kirken er stor, men fleksibel. Derfor begynner kulturkveldene med kaffe og kaker rundt småbord, og tid til en prat, før selve programmet starter en halvtime senere, forteller sogneprest i Kongsberg og Jondalen menigheter, Reidar Aasbø.

LES OGSÅ:

Snart er det jul igjen - i hvert fall er julekonsertene klare

Elvelangs tilbake for andre året: - Vi krysser fingrene for like magisk stemning

Kongsberg er blant de nominerte

Tror de vet hvolke konserter det blir mest folk på