Skuta Kongsberg med jazzfestivalen ved roret har knaket skikkelig i sammenføyningene den siste uka. En kan trygt si at den har hatt motvind i seila. Vindstyrken har bygd seg opp over lengre tid uten at noen meteorolog har sendt ut farevarsel – selv ikke da motvinden lagde krusninger på overflaten, for ingen kunne forutse at denne stille brisen skulle øke til storms styrke med orkan i kastene.

For orkankast har det vært, – kast som har veksla fra den ene siden til den andre. Kongsbergfolk generelt, lojale ansatte, politikere, media, fredsforkjemper, jazzens gull -de frivillige, og ikke minst LP har sørga for ´´Nordavind fra alle kanter´´, for å sitere en viss person fra Flåklypa.

Stormen har ikke lagt seg helt ennå, og det er vanskelig å få oversikt over skadeomfanget.

Jeg håper at ikke altfor mye er rasert, for alle ønsker at denne skuta skal seile videre.

Teknologibyen Kongsberg – vekst gjennom kunnskap og kultur er kommunens visjon. Den peker på betydningen av samarbeid mellom ulike aktører.

Visjonen har 4 kjerneverdier som underpunkter. To av disse er Stolthet og Raushet.

Har vi sett noe av dette i stormen?

Stolthet? Ja! Folk er stolte over arbeidsplassen sin. De er mer enn stolte. De bærer en kjærlighet opparbeidet gjennom generasjoner.

Folk er glade i flotte festivaldager og viser stolthet over hva man i snart 60 år har fått til med Kongsberg Jazzfestival, – en av Norges beste og mest respekterte. Og folk er stolt av byen sin.

Raushet? Tja …

Raushet er krevende når stormen raser. Stormen er følelser i alle fasonger. Mange kaster seg på med mer eller mindre flatterende kommentarer. Det er viktig i en sak som engasjerer og som involverer så mange at folk får sagt sitt, – sjøl om noen bør tenke seg litt om før ord blir satt på papiret. Spesielt det å harselere med andre menneskers følelser egner seg dårlig i en debatt.

Skal Kongsberg og jazzfestivalen reise seg uten altfor brukken rygg, kreves en stor porsjon raushet fra alle aktører. For husk, det er jazzfestivalen som skal styre denne skuta videre.

Nyansatt leder har blitt kasta inn i en svært krevende situasjon og fortjener at vi alle backer opp. Men først skal hele mannskapet på jazzskuta få si sitt.

Jeg ønsker lykke til, for alle ønsker at denne skuta skal seile videre, helst i medvind, i all fall i første omgang komme seg inn i smulere farvann.

Ønsker du å kommentere denne saken? Sett deg inn i våre nye kjøreregler først!

Kjøreregler for nettdebatten

Du er personlig ansvarlig for ytringer du publiserer, og det er en forutsetning at du viser høflighet for andre.

Dette er våre kjøreregler, og brudd på disse kan gi utestengelse:

  1. Du må bruke ditt fulle og reelle navn i profilen.
  2. Diskuter sak, ikke person. Nedsettende kommentarer om andre personer eller spekulasjoner i folks motiver tillates ikke.
  3. Trakassering, hatske utfall eller trusler aksepteres ikke.
  4. Du må holde deg til tema. Forsøk på å avspore eller ødelegge debatten på annet vis vil medføre at innlegg slettes.
  5. Gjentatte postinger av samme budskap/innlegg vil bli slettet.
  6. Hold en saklig tone og dokumenter sterke påstander.
  7. Skriv kort. Vi tillater maks ca 1.000 tegn inkludert mellomrom. Lengre innlegg må sendes oss som leserbrev.
  8. Bruk seriøse kilder. Vi sletter innlegg hvor man gjengir og/eller lenker til åpenbare konspirasjonsteorier samt innhold tilbakevist av anerkjente faktasjekkere.
  9. Du må følge norske regler for opphavsrett.

De komplette debattreglene finner du her.