I dag forsvant P4 og Radio Norge fra FM-radioen din

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag kl 10.00 opphørte P4 og Radio Norges FM-sendinger i Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland. Fra da er all riksdekkende radio digital i denne regionen.

DEL

- Fra fredag må lytterne ha en DAB-radio, radio-app, pc eller andre digitale avspillingsplattformer for å høre riksdekkende radio, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge i en pressemelding. 

P4 og Radio Norge er de siste rikskanalene som slukker sine FM-sendinger i Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland. NRK radio sluttet å sende på FM 21.april.

NB: Får du inn signaler fra Oslo og Akershus, så har du FM-radio fram til september. Nærradioer fortsetter på FM i fem år til.

LES OGSÅ: Er du klar for DAB+? 

Mange har DAB-radio

Lytterne har vært godt forberedt på skiftet, ifølge tall fra Digitalradioundersøkelsen. 78 prosent av norske husstander har i dag en eller flere DAB-radioer. Dette er mer enn andelen nordmenn som hører radio hver dag.

- Undersøkelsen viser at DAB er blitt vanlig i de tusen hjem, men viser også at det er mange biler og hytter som trenger ny radio. Halvparten av bileierne som daglig hører radio, har DAB. Den andre halvparten begynner å få dårlig tid. Mange kan få seg en overraskelse fredag dersom de ikke har oppgradert bilradioen, sier Torvmark.

Flere kanaler med DAB

Radio.no skriver at Norge er på vei inn i en ny radiotid, med et større tilbud til lytterne enn det som har vært mulig på FM. 

På DAB er det seks ganger flere riksdekkende kanaler enn på FM. Dette innebærer en vekst i kommersielle kanaler.

Det er nå 15 kommersielle kanaler på DAB: P4, Radio Norge, P5 Hits, P6 Rock, P7 Klem, P8 Pop, P9 Retro, P10 Country, NRJ, Norsk Pop, Radio Rock, Vinyl, Radio Soft, Topp 40 og Kiss. I alt er det 30 riksdekkende DAB-kanaler, se alle her.

Kommersiell radio og NRK radio har ulik dekning over hele landet.

Artikkeltags