– Det er et helvetes kaos

Det er fortsatt fullt kaos i ombæringen av lørdagsaviser, ifølge flere redaktører.

Det er fortsatt fullt kaos i ombæringen av lørdagsaviser, ifølge flere redaktører. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Redaktører krever at Posten får tilbake jobben med å levere lørdagsaviser.

DEL

– Det er et helvetes kaos og helt umulig for en stakkars avisredaktør som meg å finne ut av hvem som har skylden. Det eneste jeg vet, er at problemene ikke var der før Kvikkas kom på banen, sier redaktør Bjarne Tormodsgard i Hallingdølen til Klassekampen.

De fire lørdagene med ombæring i regi av logistikkselskapet Kvikkas har vært et sammenhengende mareritt for redaktøren i den prisbelønte avisen i Ål i Hallingdal. Av Hallingdølens nærmere 9.000 abonnenter, har Kvikkas ansvaret for å dele ut 800 lørdagsaviser i Flå og Nore og Uvdal.

FORTVILET: Ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen mener Posten burde få tilbake oppdraget om å levere aviser på lørdager.

FORTVILET: Ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen mener Posten burde få tilbake oppdraget om å levere aviser på lørdager. Foto:

Frustrert Lp-redaktør

– Vi er dypt fortvila over situasjonen vi er kommet i, fordi mange av våre abonnenter har blitt rammet, sier Jørn Steinmoen, ansvarlig redaktør i Laagendalsposten.

– Samferdselsdepartementet har tydeligvis gitt anbudet til en aktør uten å stille krav til kvalitet på leveransen. Samferdselsministeren burde umiddelbart gått tilbake på beslutningen når du ser hvilke kaos det er blitt, fortsetter Steinmoen.

Han understreker at Laagendalsposten, og resten av konsernet Amedia, jobber på spreng med å finne et alternativ til Kvikkas.

– Vi vil at våre kjære abonnenter igjen skal få lørdagsavisa, sier Jørn Steinmoen.

LES OGSÅ: Redaktører fortsatt kritiske til ny avisdistribusjon 

Opprettet egne budruter

Laagendalsposten har de siste lørdagene ordnet kjøring til bensinstasjoner og butikker i Numedal for å gi abonnentene sine mulighet til å hente avisen der. Det er ikke Lp alene om.

– De første to lørdagene var det nesten ingen av avisene som Kvikkas skulle delt ut, som kom fram. Derfor har vi nå opprettet egne budruter, med de ekstrakostnadene det fører med seg, sier Bjarne Tormodsgard i Hallingdølen.

Han og flere andre lokalavisredaktører krever nå at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier opp avtalen med Kvikkas. Pengene som departementet vil spare, om lag 200 millioner kroner over en toårsperiode, må brukes på å få på plass en løsning som fungerer, er kravet.

Redaktørene krever nå at Samferdselsdepartementet gir oppdraget tilbake til Posten.

LES OGSÅ: Lps redaktør blir avisbud

Sier de jobber på spreng

Daglig leder Stig Kleive i Kvikkas mener distribusjonen av lørdagsaviser er langt bedre enn inntrykket som blir skapt i mediene.

– Vi jobber på spreng sammen med avisbransjen med å forbedre presisjonen i utleveringen av lørdagsaviser. Vårt inntrykk er at det bare blir bedre og bedre fra uke til uke, sier Kleive til Klassekampen. (ANB-NTB)

Det eneste jeg vet er at problemene ikke var der før Kvikkas kom på banen.

Bjarne Tormodsgard, redaktør i Hallingdølen

Artikkeltags