Arbeiderpartiet krever at tannlegevakta opprettholdes

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevNedleggelsen av tannlegevakta på Kongsberg er så politisk umusikalsk som det er mulig å få det. Sentraliseringsvedtaket har ikke støtte i fylkestinget og må gjøres om. Tannhelseforetaket har rett og slett gått ut over sine fullmakter. Buskerud Arbeiderparti, og fylkestingets flertall mener at folk i Kongsbergregionen skal ha et tannlegevakttilbud uten å måtte reise helt til Drammen.

Samarbeidspartiene, det nye flertallet i fylkestinget fra 2015, har ved budsjettbehandlingene for 2016 og 2017 gitt krystallklare signaler til tannhelseforetakets styre og administrasjon om at klinikk og tilbudsstruktur skal videreføres. Ved behandling av økonomiplanen for 2017 vedtok fylkestinget etter faglig råd at tannlegevaktordningens omfang kunne reduseres noe uten at tilbudet til pasientene blir faglig uforsvarlig. Men det vedtaket hjemler over hodet ingen sentralisering av tilbudet.

Som fylkespolitiker er jeg overrasket og provosert over måten vedtaket i tannhelseforetaket ble bekjentgjort. Gjennom en publisering på fylkeskommunens hjemmeside dagen før sentraliseringen effektueres. Beslutningsgrunnlag og styreprotokoll er ikke gjort tilgjengelig for politisk ledelse i fylkeskommunen og innbyggerne som berøres. Dette er rett og slett ikke holdbart! 

Her er det en ryddejobb å gjøre for oss fylkespolitikere. Tannlegevakttilbudet må reetableres og vi må sørge for at tannhelseforetaket styres og drives i tråd med fylkestingets føringer. Jeg kan forsikre leserne om at ryddejobben er i gang!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags