Festivalsesongen har startet

Av
DEL

MeningerSommeren er tiden for musikkfestivaler og som leder i familie- og kulturkomiteen har jeg hatt og har gleden av å besøke festivaler. I mitt hjemfylke er Kongsberg jazzfestival et av høydepunktene. Musikkfestivaler gir felles opplevelser. Festivalene er den største muligheten til å oppleve bred, smal, stor og liten musikk i løpet av året. Unge og voksne kan ta del i opplevelsene og aktivitetene over hele landet, uansett bakgrunn. Vi får nye impulser, samtidig som norske verdier som fellesskap og frie kulturytringer bevares.  Festivalene bidrar til at mange får ta del i kulturlivet fordi terskelen er relativt lav for å delta.

 

Musikkfestivaler er et av de viktigste inntektsgrunnlaget for musikere i dag. Det er en arena der ukjente artister får vist seg fram, enten ved å varme opp for store artister eller egne konserter.

 

Festivaler skaper også store ringvirkninger for lokalt næringsliv. I noen byer er festivalperioden en stor del av grunnlaget til at enkelte virksomheter, f.eks. innen hotell, restaurant- og utelivsbransjen. Musikkfestivaler krever masse arbeid av planlegging, booking, sikkerhet og markedsføring. Det er en bransje med risiko. Musikkfestivalene mobiliserer mange frivillige som gjør en enorm innsats som er helt avgjørende for at de fleste festivalene får rundt.

Festivaler en viktig markedsføringskanal hvor bedrifter ser muligheter til kundetreff, konferanser og intern kulturbygning. Igjengjeld får festivalene sponsormidler fra næringslivet som igjen blir økt gaveforsterkningsordning som ble innført av regjeringen.

Det er nødvendig med gode støtteordninger for festivaler, slik at de får både fleksibilitet og forutsigbarhet. De siste årene har antall musikkfestivaler økt mye, noe som skaper mer konkurranse og setter mer press på den enkelte festival. Til tross for dette gjentar Kongsberg Jazz festival sin suksess år etter år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags