Hva om det var damer som stod på scenen?

FULLT HUS: Chippendales gjester Kongsberg Musikkteater torsdag kveld og 600 damer fyller konsertsalen.

FULLT HUS: Chippendales gjester Kongsberg Musikkteater torsdag kveld og 600 damer fyller konsertsalen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet ligger an til høy stemning i musikkteateret i kveld. Over 600 damer har kjøpt billett for å oppleve ti staute, amerikanske karer vise seg fram på scenen. Det amerikanske konseptet Chippendales er på norgesturné og skal aller først innta Kongsberg Musikkteater.

Det handler om kropp, muskler, eggende musikkrytmer, dans og kvinnelige tilskuere som kommer i nærkontakt med kjekkasene fra Trump-land. Selv kaller de det konsert, andre vil nok heller kalle det for en real lightversjon av stripping. Det minner vel mest om en sceneversjon av hva som kan skje i utdrikningslaget til den kommende bruden.

LES OGSÅ: Chippendales er i byen – og du kan møte dem på etterfest på Grand

La det være sagt først som sist, det er dere damer vel unt når dere har svidd av 590 kroner for en plass i salen. Jeg ser ikke noe behov for å moralisere over dette.

Jeg skriver heller ikke denne kommentaren for å kritisere om det er riktig eller feil at byens stolte kulturscene skal brukes til dette formålet. Nå ble vel ikke musikkteateret bygd for å fremme denne siden av amerikansk populærkultur, men det gir nok gode penger i en alltid slunken kasse å la amerikanske menn med biceps på størrelse med mine egne lår by på lett(kledd) underholdning.

Jeg har likevel lyst til å komme med et tankeeksperiment.

Hva om vi skiftet ut disse ti muskelbuntene med noen like lettkledde damer som tilfredsstiller vitenskapens idealmål for attraktivitet?

For tro det eller ei. Noen forskere ved et universitet i Texas har funnet fram til at den perfekte kvinnekroppen har målene 99-63-91 centimeter over bryst, midje og hofter. Hun skal også være 168 cm høy. Videre i mitt tankeeksperiment vil jeg bytte ut de 600 kvinnene i salen med like mange menn.

Nå er det så absolutt ikke synd på oss menn. Det er ingen tvil om at vi fortsatt er privilegerte i samfunnet sammenlignet med dere kvinner. Men ville denne forestillingen gått like upåaktet hen?

Nei, er min uærbødige påstand. Jeg vil hevde at mitt tankeeksperiment hadde skapt stor støy hvis det hadde skjedd i virkeligheten. Kveldens testosteron-show gjør det ikke.

Hvorfor ikke?

Jørn Steinmoen

Ansvarlig redaktør i Laagendalsposten

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags