Engasjement lønner seg!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leserbrev2016 går mot slutten og året vil av mange bli husket som en nedtur på grunn av de mange alvorlige hendelsene som har funnet sted internasjonalt. Vi forventet at Storbritannia skulle fortsette å si ja til et Europa i fellesskap, men de valgte i stedet isolasjonisme. Vi var sikre på at det amerikanske folket endelig skulle velge en kvinne som verdens mektigste person, men valgte heller en mann som spilte på rasisme, hat og fremmedfrykt.

Nyhetsbildet har vært dystert og preget av krig og konflikt. Mennesker i Europa har gang på gang blitt mål for terror, og samtidig har høyreekstremistiske partier og bevegelser slått rot i mange land. I en slik situasjon er det mange som føler avmakt, mange som tenker at engasjement ikke hjelper, at det kun er stormakter og statsledere som kan påvirke verden. Men det stemmer ikke, for vi i AUF har nå fått bekreftet at engasjement lønner seg.

21. desember kom nyheten som er et stort steg i retning av selvstendighet for det som er Afrikas siste koloni. Da bestemte EU-domstolen at Vest-Sahara ikke lenger kan behandles som en del av Marokko. For da Spania i 1976 ga opp kolonien sin i Vest-Sahara, oppsto det umiddelbart et kappløp mellom Marokko og Mauritania om å overta kontrollen over området. Marokko vant kappløpet, men både FN og domstolen i Haag krevde en folkeavstemning om selvbestemmelse for Sahrawiene, befolkningen i Vest-Sahara. Okkupasjonen har nå vart i 34 år, og folkeavstemningen har fortsatt ikke blitt avholdt. Under hele periode har også Saharawiene lidd stort, både av sult og en brutal okkupasjonsmakt.

Vedtaket til EU- domstolen er ikke bare et stort steg i riktig retning for Saharawiene, det er også en stor seier for ungt engasjement. Ungdom over hele Europa har lenge engasjert seg i kampen for et fritt Vest- Sahara. Også her i Norge har engasjementet vært stort, og AUF har vært og vil fortsette å være en sterk forkjemper for et fritt Vest- Sahara.

For vi vet at man ikke forandrer verden på en dag, men en dag av gangen!

2016 går mot slutten, og det er viktig at vi også husker på lyspunktene som fant sted i løpet av året. Vi må huske på de små seirene som har gjort verden til et litt bedre sted og vi må fortsette å tro på at engasjement lønner seg. AUF har alltid og vil alltid kjempe for en rettferdig verden hvor frihet, likhet og solidaritet står i sterkt. For vi vet at man ikke forandrer verden på en dag, men en dag av gangen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags