Barnevogn-hjelp

Foto:

Av
DEL

LeserbrevHvem skulle tro at en høflig tenåring på kafé i Kongsberg skulle gi oss håp for framtida?

Vi hadde vi vært på barseltreff på Tråkka kafé, og etter å ha sneglet oss mellom bordradene for å komme ut (selvsagt etter å ha tenkt nøye på hvordan vi skulle unngå å velte andres kaffekopper på veien) gjensto siste «hinder»: trappa ned med barnevogn! Vi er nybegynnere og forsøkte å rygge baklengs ut døra, da en flokk med unger i ulike aldere fikk klar beskjed fra en voksen mann om at vi måtte få gå først og en av dem måtte holde døra for oss. Da utbryter en av dem: «Har du en baby oppi vogna, eller? Da må vi jo hjelpe deg ned med vogna»

Det er ikke alltid like lett å være ute i byen med barnevogn. Ikke er det like fremkommelig alle steder, og mange ganger føler man seg rett og slett i veien. Absolutt ikke en utfordring vi tar daglig. Fredag følte vi oss derimot nærmest båret på gullstol.

Det er faktisk så lite som skal til for å gjøre en nybakt mamma rørt. Vi er ikke sikre på om vi takka engang, men om noen kjenner denne gutten på kanskje 13 år; han må dere være stolte av.

Og til dere andre: La dette være en oppfordring til å ta i et tak og hjelpe hverandre. Ser du en stressa mamma med bilstol i den ene hånda og tre bæreposer i den andre på Kiwi; spør om du skal bære et par av posene for henne. Ser du et stressa foreldrepar med grinete unger på lørdagshandel; det koster deg ikke så mye å slippe dem fram i køen istedenfor å irritere seg over hvor mye de bråker. Ser du noen som strever med å få vogna ned ei trapp; ta i et tak. Og smil! Så føler man seg ikke så i veien.

Vi har i alle fall tenkt oss på flere byturer etter fredagens fine opplevelse. Ungdom nå til dags, altså. Bravo!

Siri-Helene Hagen Lia (mamma) og Sonja (3 måneder)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags