Gågata

Connie Thorberg har mange forslag til hvordan Gågata kan brukes annerledes.

Connie Thorberg har mange forslag til hvordan Gågata kan brukes annerledes. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet vår, sola skinner og man kjenne at temperaturen stiger, og det er deilig å sitte ute og nyte varmen og se alt liv rundt seg. Det spirer rundt oss, og snart kommer også det på plass blomster i byen igjen, både i blomsterbed og i krukkene i gågata. Og i gågata vil også igjen komme noen benker og sykkelstativer. Og flere mennesker vil igjen bruke gågata. Dessverre er ikke gågata nok i bruk, med tanke på hvordan den kunne vært. Det er få benkeplasser på de varmeste dagene, ofte er de sykkelstativene som står der fulle, og mange velger å låse syklene i stolper i stedet. Alt for sjeldent skjer det ting i gågata. Butikker, organisasjoner, bedrifter og andre, kunne hatt stands, salg og leker e.l. oftere.

Jeg ser for meg en større gågate, som går oppover Storgata opp til den første inngangen til Stortorvet, og bortover 17. Mai gata til undertøybutikken Karo. Flere benker og bord, så flere hadde hatt en plass å sitte, som kunne sittet der og spist. Noen har kanskje med seg niste, eller om noen kanskje handler en plass i byen for så og finne seg plass ute i gågata, hvor flere kan møtes og spise mat uavhengig av hvor man har kjøpt maten, eller bare fordi de ønsker å nyte maten ute. Kanskje det ville vært noen som hadde satt opp en Foodtruck, pølsebod eller lignende i gågata.. 

Forretningene i gata kunne tatt butikkene sine "ut i gata", som også kunne bidratt til at kundene ville brukt og handlet hos disse. 

Det kunne og med fordel satt ut flere sykkelstativer, så ville det sett mer ryddigere ut.

I gågata nå står det en liten scene. Den blir ikke mye brukt, og når den ikke er i bruk, står det en benk der. Jeg synes det hadde vært flott om det hadde vært scene, som man kunne brukt mer. Som Musikk, dans og drama linja på videregående, kulturskolen og andre som ønsker det, kunne ha brukt til trening, eller teste ut, eller ha en liten opptreden for et lite publikum. Kanskje det kunne vært åpen scene der én gang i måneden eller noe, hvor en arrangør hadde stilt med lyd (mikrofoner, høyttalere ol.).

Jeg ser for meg en varm sommerdag i gågata, med blomster flere steder, butikker som har satt stativer utenfor forretningene. En barnehage som er på tur har tatt plass på noen benker for å spise niste. En Foodtruck som selger streetfood/gatemat som man ikke får kjøpt andre steder i byen, og samtidig står det noen unge mennesker ved scenen og tripper før de skal ha sin første opptreden foran et publikum.

Connie O. V. Thorberg

Listekandidat for Arbeiderpartiet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags