La bygda leve!

Berg Skole er nevnt som en mulig sparepost i Kongsberg kommune.

Berg Skole er nevnt som en mulig sparepost i Kongsberg kommune. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hvis dere fjerner skolene, fjerner dere også verdien til bygdene, skriver Sigrid Traaen og Trude Borgersen i Øvre Sandsvær bygdelag.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Berg skole har vært en stor del av bygda vår siden 1907. Den har gitt kunnskap og tilhørighet til nærmiljøet gjennom flere generasjoner. Bygdelagene står samlet i kampen om å bevare skolene våre, vi støtter og styrker hverandre. Vi håper rådmann, skolesjefen og politikerne ser verdien av skolen vår i mer enn bare tall.

I årets 17. mai tog var det lett å se at barn trives på Berg skole. Fra sidelinja hørte vi engasjerte barnestemmer rope heiarop om gleden ved å gå på Berg skole og om å bo i bygda vår. La også neste generasjon få oppleve samhold og tilknytning til hjembygda si, slik som deres foreldre, besteforeldre og oldeforeldre kan fortelle om.

Sigrid Hals (f. 1936) gikk på Berg skole i krigsårene. Hun deler noen av sine tanker om saken: «Hvorfor tenke nedleggelse av en 110 år gammel skole? Berg skole ligger sentralt i Hedenstad. Den har fungert hittil i 110 år, og er tilfredsstillende fortsatt. Det gir elevene trygghet å gå på skole i nærmiljøet.»

Skal vi ikke løfte opp, respektere og verdsette mangfoldet i kommunen?

Husk at Kongsberg kommune også er Berg, Efteløt, Jondalen og Hvittingfoss. Hvis dere fjerner skolene, fjerner dere også verdien til bygdene, og hva er igjen av Kongsberg da?

Skal vi ikke løfte opp, respektere og verdsette mangfoldet i kommunen? Vi lever i en tid hvor alt blir sentralisert, alt skal bli stort og flott. Ikke glem at vi som bor utenfor byene også trenger å bli sett og satt pris på. Vis oss at vi er verdifulle, ved å la oss beholde det som betyr mest for oss og vårt fellesskap.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken