Nytorvet er et lite torg

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tegningene av bygget som er tenkt å erstatte Berntsengården som utgjør østsiden av Nytorvet, har vel vekket bekymring hos mange. Bygget har mange etasjer, og fasaden har sterke elementer som virker voldsomme mot et så pass lite torg. På meg virker det som om bygningen hadde passet inn på f.eks.

Torgalmenningen i Bergen – en plass med store rom og monumentale bygninger. Til sammenlikning er Nytorvet et småbytorg hvor torghandel og småbutikker skaper en intim atmosfære. Dette er selve hjertet i Vestsiden – et bygningsmiljø «av nasjonal betydning» ble jeg som folkevalgt fortalt av kommunens fagfolk for noen år siden.

Nå var det ikke akkurat dette bygningskomplekset det ble siktet til da, og det er riktig og viktig å bruke denne eiendommen til å fornye de beste kvalitetene ved torget og gatene omkring. Men det er livsviktig at dette gir et puff i riktig retning! Likeledes er det viktig at anleggsperioden ikke betyr en langvarig våt klut over liv og handel på Vestsiden når den tid kommer. Både politikere og saksbehandlere i kommunen må tørre å stille krav til utforming og funksjoner slik at dette verdifulle, lille torget ikke knuses av den nye bygningen, men styrkes og fornyes til økt trivsel!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken