Skilting til Kongsberg

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet diskuteres i dag hvilke fantastiske skilt som må settes opp ved avkjøringen fra nye E134.

Hvis det er vegfarende turister det tenkes på, så har de som har ansvaret for turismen i Kongsberg (hvem det nå er) i alle fall ikke forstått at den aller vesentlige andelen av vegfarende turister kommer nå i bobil.

I hovedsesongen fra og med mai til og med september så møter/ser du nesten alltid en bobil på veg gjennom og forbi byen. Og av den grunn at det er begrenset mulighet for parkering og ingen mulighet for overnattingsplass.

Jeg har kjørt bobil siden 1986, og de første årene ble det for det meste nedover i Europa, for her hjemme ble vi den gang sett på som noe styggedom, og var ofte uønsket på campingplassene.

Dette har heldigvis forandret seg de senere år og i de siste årene har det ikke vært artikler i avisen på sommeren om de forferdelige bobilturistene.

De siste årene har det nå også heldigvis kommet en del overnattingsplasser (stellplasser) for bobiler og flere og flere campingplasser som har forstått at de må tilrettelegge for bobiler.

Et godt eksempel er sentrumsnære Lillehammer camping. Her det alltid er minst 20–30 bobiler som overnatter en eller flere dager.

Ved lage en attraktiv bobilovernattingsplass med gangavstand til byen vil det være plassens kapasitet som avgjør hvor mange bobilturister som vil stanse. For vi som kjører bobil har god oversikt over slike plasser både på GPS og på nett, og trenger ikke kjempeskilt.

Så uten tilbud til de vegfarende turistene vil det bare bli akkurat som i dag at de bare kjører forbi Kongsberg uten å kunne får stanset.

Et fantastisk skilt vil bare føre til at noen kanskje kjører igjennom sentrum istedenfor tunnelen.

Det er nå ca. 45.000 bobiler i Norge og minst like mange i Sverige og minst 1.4 millioner i Europa.
Det fremgår av undersøkelser foretatt av Transportøkonomisk institutt for noen år siden at bobilturistene legger igjen syv ganger så mye penger som hotellgjestene.

Så det er synd at vi i Kongsberg ikke får noe glede av dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags