HØYRE OG SYKEHUS

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I sitt leserinnlegg «Kongsberg sykehus og Høyre» i Lp 18/5 refererer Gunnar Sembsmoen til min Lp-kronikk «Sykehuset vårt» 11/5. Sembsmoens hovedpoeng er at det nye sykehuset i Drammen blir mindre enn det gamle, at det derfor er sløsing med skattepenger å foreta denne investeringen, og at det er Høyre som er skyldig i denne begredelige tabben.

Arealet i det nye sykehuset på Brakerøya er planlagt til 111.000 m2, som er svært mye mer enn dagens sykehus i Drammen. Vestre Viken HF har lenge ønsket å samlokalisere somatikk og psykiatri, som begge holder til i gamle og uhensiktsmessige lokaler på hver sine steder. Alternativet var å bygge nytt på samme tomt hvor dagens sykehus ligger, og å oppgradere nåværende sykehusblokk. Det ville også koste mye penger. Ved å bygge nytt på større tomt blir det i tillegg plass til stråleterapi, som blir en ny funksjon i vår region.

Det stemmer at Høyre kan ta mye av «skylden» for at alt dette er besluttet, og for at det blir gjennomført under konseptet «sykehus i nettverk». Det betyr at det nye sykehuset på Brakerøya blir 28.000 m2 mindre enn det største alternativet som jeg har funnet fram til, og som sikkert mange ønsket seg. I stedet blir det nå slik at en betydelig del av aktiviteten overføres til Kongsberg sykehus og til de andre lokalsykehusene i Vestre Viken. Samlet resulterer dette i en betydningsfull forbedring i helsetjenesten for «folk flest». Og dette er jeg som Høyre-medlem veldig fornøyd med at det er mitt parti som har fått til.

ATTPÅKLATTKOMMENTAR OM NOE HELT ANNET:

Jeg er også veldig fornøyd med å være del av Kongsbergs kommunestyre sammen med Gunnar Sembsmoen. Han kommer ofte med kreative og uventede innspill som kan bidra til at flere av oss tenker på saker med nye vinklinger. Og det er et gledelig faktum at debattene i kommunestyret, selv de som dreier seg om vanskelige og følsomme temaer, nå foregår uten negative karakteristikker av andre lokalpolitikere. Som Gunnar Sembsmoens innlegg i Lp i forrige uke; ikke ett negativt ord om meg, f.eks. Her har det skjedd en stor forbedring i løpet av de ca 30 månedene jeg har vært med i politikken. Denne endringen var svært viktig for at jeg sa meg villig til å bli med videre i styringen av kommunen. Og jeg er helt sikker på at hvis vi klarer å få fram hvor hyggelig vi har det bl.a. i kommunestyremøtene, vil folk som er enda mer beskjedne, enda mer forsiktige og enda yngre enn Gunnar Sembsmoen og meg i større grad ønske å delta i lokalpolitikken. Ikke sant?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.