Boligarealer i Hvittingfoss

Av
DEL

LeserbrevSenterpartiet har i flere år forsøkt å få til nye gode arealer for boliger i Hvittingfoss. Vi er svært tilfreds med at det i Rådmannens forslag til ny arealplan for kommune, er lagt inn flere gode forslag til flotte boligområder i Hvittingfoss.

Hvittingfoss sentrum er i utvikling og mye har skjedd de siste årene. Ordfører Sands offisielle åpning av Hvittingfoss Torg i august 2017 var en viktig milepæl i å utvikle og gjøre sentrum i Hvittingfoss mer attraktivt.

Sp har arbeidet målrettet med å se på mulige områder for boligbygging de siste årene. Derfor er vi svært begeistret for forslaget fra Kongsberg Tomteselskap om å legge til rette for utbygging av 70–80 boliger på den søndre delen av Fossfjell. Dette vil bli et attraktivt bo-område, solrikt og med fin utsikt. Det sentrumsnære Evjufeltet er fortsatt med i arealplanforslaget og vil kunne gi 20-25 boliger. Dersom en får til en ombygging av gamle Bjørkebo til leiligheter, vil dette samlet gi Hvittingfoss et godt tilfang av nye boenheter av variert type og beliggenhet.

Hvittingfoss har en gunstig beliggenhet med tanke på en bred arbeidsregion. Kort reiseveg i alle retninger, samtidig som en kan nyte de gode bokvalitetene.

Hvittingfoss har alle kvaliteter, men vi har manglet et større boligområde. Nå har vi muligheten til å få det. Dette er viktig for å styrke grunnlaget for både butikker, barnehager, skole og fritidstilbud.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags