Sammen om en by i vekst

Av
DEL

KronikkTenk deg at du skal flytte. Kanskje til en ny by, kanskje til en by du har tatt utdanning i eller rett og slett hjembyen din. Du starter med å sjekke boligmarkedet, du ser om det er mulighet for å få deg jobb. Du undersøker kanskje om det er ledige barnehageplasser, om det er ålreite skoler i nærheten. Hvordan er det med aktiviteter, konserter, spisesteder og kulturopplevelser? Hva er turmulighetene i nærmiljøet?
Vekst i Kongsberg er et langsiktig prosjekt der kommunen og næringsliv, både små og store bedrifter, har gått sammen for å skape vekst. Målet er at flere skal flytte til og jobbe i byen. Flere nye bedrifter skal etableres her og vi ønsker flere tilreisende turister

Boligdagen 21. september er et ypperlig sted å starte for den som vil finne ut mest mulig om hva Kongsberg har å tilby, og er et av mange spennende tiltak som prosjektet Vekst i Kongsberg fokuserer på.

Prosjektet Vekst i Kongsberg har koblet sammen den opprinnelige utgaven av Boligdagen med karrieremuligheter og opplevelser. Boligdagen markedsføres i digitale kanaler, med mål om at flere får øynene opp for alle mulighetene Kongsberg har å tilby. Undersøkelser viser at det er bolig og jobb som er det viktigste når folk flytter. I Storgata og Magasinparken vil eiendomsaktører og teknologibedrifter ha stands. Her kan du finne både drømmeboligen og drømmejobben. I tillegg stiller Kongsberg kommune med ansatte fra byggesak og plan som kan behandle enkle byggesøknader på direkten. Er ikke det bra, eller?
Men det er ikke bare bolig- og jobbmarkedet som blir synliggjort denne lørdagen. Barna kan delta på en rekke aktiviteter, deriblant Barnedisco på Energimølla, og de med, og uten, grønne fingre kan få ny inspirasjon under Høsthagedagen på Nytorget. Elvelangs var en gedigen suksess i fjor, og gjentas i år med enda flere bidrag fra byens mangfoldige kulturliv. Og som om ikke det var nok avsluttes dagen med konserter både på Energimølla og Christians kjeller. Kom ikke å si at det ikke skjer noe på Kongsberg!
Prosjektet Vekst i Kongsberg er fortsatt i et tidlig stadium, men allerede er interessen og entusiasmen fra både bedrifter og kommune stor. Sammen vil vi bidra til å synliggjøre hva Teknologibyen Kongsberg er, og hva som kan tilbys de som ønsker å leve her.
Boligdagen og de tilhørende arrangementene denne lørdagen speiler et bredt bilde av Kongsberg. En strålende anledning til å oppleve byen og kjenne på de kreftene som holder til i Kongsberg, både for oss som allerede bor her, og for alle som kan tenke seg å en gang flytte hit. Vekst gjennom kunnskap og kultur, det er Teknologibyen Kongsberg.
Vi sees 21. september!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags