Gå til sidens hovedinnhold

Høyre og byvekstavtale

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gruppeleder for Kongsberglista, Kjell Gunnar Hoff, avlegger Høyre (og Arbeiderpartiet) en visitt i Lp 2. februar med en oppfordring om at vi skal fortelle rådmannen hvordan det videre arbeidet med byvekstavtale skal utføres.

Jeg føler meg sikker på at rådmann klarer å lese politiske vedtak uten vår innblanding. Kommunestyret har vedtatt at «Kongsberg kommune igangsetter arbeidet med lokal bypakke som kan inngå i forhandlingene om byvekstavtale med Staten» og Formannskapet har gjort et tilleggsvedtak som sier at «Kongsberg kommune godtar ikke bompengering som grunnlag for deltakelse i arbeid med bypakke og byvekstavtale».

Disse vedtakene må rådmannen forholde seg til og så vil kommunestyret etter hvert ta endelig stilling til om Kongsberg skal inngå i forhandlinger med Staten om byvekstavtale for Buskerudbyen. I mellomtiden er jeg sikker på at det folkelige engasjementet vil holde seg på et høyt nivå og ikke noe er bedre enn det!

Høyre har aldri stemt for noen bomring, hverken i kommunestyret eller formannskapet. Vi vil ha derimot ha utredet hvilke muligheter som ligger i å kunne inngå en byvekstavtale uten en bomring. Når myndighetene sier rett ut at byvekstavtalene er «de avtaler som gir midler til samferdsel og vei-infrastrukturutvikling i årene som kommer, og at det ikke kan påregnes slike investeringer om man ikke er del av disse avtalene og områdene», kan ikke Kongsberg la være å utforske muligheten. Blir det ingen avtale for Kongsberg, må vi prøve å løse finansieringen av ulike tiltak på annen måte.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.