Byutvikling mot byjubileet i 2024

INNSENDER: Ingebjørg Trandum (Ap)

INNSENDER: Ingebjørg Trandum (Ap) Foto:

Av

Arbeiderpartiet ønsker en byutvikling til beste for innbyggere og besøkende. Elveområdene er det første kommunen bør prioritere.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Elva og elvekantene bør tilrettelegges slik at elva i mye større grad blir brukt til rekreasjon og opplevelser. Byutviklingsprosjektet som nå er gjennomført viser mange muligheter. Badeanlegg i Lågen ved svømmehallen, gangveier, spaserveier ved Lågen ved fossen og Fosseparken og tilrettelegging for fisking er noe av forslagene.

I 2014 ble Kongsberg kåret til Norges mest attraktive by av regjeringens distriktssenter. Gode planer for byutvikling var en av begrunnelsene. Vekst og attraktivitet er fortsatt en stor utfordring i Kongsberg. Kommunen opplever nå stagnasjon i befolkningsutvikling. Det er også vanskelige tider i forhold til arbeidsplasser. Arbeiderpartiet mener vi bør ha en langt mer aktiv holdning til byutvikling slik mange andre mellomstore og små byer gjør og lykkes med.

Politikerne har nå fått rapportene fra byutviklingsprosjektet til behandling. Flertallet i Utvalg for miljø og utvikling ville ikke forplikte seg til konkret oppfølging for realisering av noen av forslagene i sitt møte 31. august.

Byutviklingsprosjektet er initiert av Kongsberglista. Allikevel synes det som om dette partiet bare vil ta rapportene til orientering og legge dem inn i videre planer uten konkret oppfølging med tiltak. Høyre mente det samme. Arbeiderpartiet fikk liten støtte med å utvikle tiltak ved elva. Skal Kongsberg lykkes med byutvikling må kommunestyret utøve politisk lederskap og sette fart og retning for videre arbeid. Slik opplevde vi ikke drøftingene i utvalget.

Badeanlegg i sentrum har vært ønsket av innbyggerne i mange år nå. Byutviklingsprosjektet viser en idé hvordan dette kan kombineres med svømmehall og opparbeiding ved Flåtalandet. Dette ønsker Arbeiderpartiet å arbeide videre med. Derfor inviterer Arbeiderpartiet kommunestyret til å sette i gang med å tilrettelegge langs elva, helst med et forprosjekt i 2021. Kanskje kan vi ha noe som står noe ferdig til byjubileet i 2024?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags