Når gutta boys ikke får det som de vil, begynner de gjerne å se på seg selv som uskyldige offer

GUTTA BOYS: Brita Sørum skriver både om Carl I. Hagen og Petter Northug i denne spalten.

GUTTA BOYS: Brita Sørum skriver både om Carl I. Hagen og Petter Northug i denne spalten. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er nærmest patetisk når Carl I. Hagen ber om fritak for vervet som vara til Stortinget for å kunne sitte i komiteen, skriver blant annet Brita Sørum i sin egen spalte «Dagens Brita».

DEL

MeningerDen ene vil til verdenscupåpning i langrenn – den andre vil inn i Nobelkomiteen.

Begge mener seg mer enn velkvalifisert til å få ønskene sine innfridd, men det er det ikke alle som er enige i.

Dermed har Petter Northug og Carl I. Hagen kjempet om overskriftene og oppmerksomheten i alle kanaler den siste uka.

Når gutta boys ikke får det som de vil, begynner de gjerne å se på seg selv som uskyldige offer, og det er nesten ikke grenser for hvor store vanskeligheter andre mennesker utsetter dem for.

For oss som bivåner det hele fra sidelinja høres det ut til at de regner med at de skal bli tatt ut som takk for lang og tro tjeneste og tidligere medaljehøst. Et annet fellestrekk ved de to herrene er deres evne til både å begeistre og irritere, og slik deler de folk i to leirer.

Forståsegpåerne i sofakroken vet hvordan de som styrer med disse sakene bør og skal forholde seg, og nå kaster kvasiekspertene seg over tastaturene og blåser ut sine meninger – fullstendig uten filter.

Det er nærmest patetisk når han ber om fritak for vervet som vara til Stortinget for å kunne sitte i komiteen

Sett fra sidelinja er det nok atskillig større muligheter for at den vrakede skiløperen kommer til å bli tatt inn i varmen, og er med til OL enn at den tidligere Frp-formannen får en plass i Nobelkomiteen.

Det er nærmest patetisk når han ber om fritak for vervet som vara til Stortinget for å kunne sitte i komiteen, og når han får beskjed om at det ikke er aktuelt, kan han komme til å søke om permisjon. Som han heller ikke ligger an til å få.

Rart at det skal oppstå så mange kontroverser rundt en komité som deler ut pris for fredsarbeid. Nå er det også tidligere blitt utnevnt stortingsrepresentanter til komiteen, men dette er noe man ønsker å få slutt på for å unngå at komiteen blir betraktet som del av det politiske Norge. Det har deler av Frp glemt. Og det er neppe spesielt klokt at Europarådets leder Thorbjørn Jagland sitter der.

Grensen er nådd, og vi som kjøper en liter melk en sjelden gang tenker at vi har ikke så mye å bli sinte for her til lands

De kontroversielle herrene Northug og Hagen har måttet dele oppmerksomheten denne uka med ulven som skal pryde Tines melkekartonger fram til jul.

Norske bønder som eier Tine, er i harnisk – for hvordan kan de finne på å bruke ulven som dreper sauene deres som lokkemiddel for å få norske barn til å drikke mer melk? Grensen er nådd, og vi som kjøper en liter melk en sjelden gang tenker at vi har ikke så mye å bli sinte for her til lands.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags