Når redaktøren blir «hoffnarren»

Ansvarlig redaktør i Laagendalsposten, Jørn Steinmoen, skriver om sin rolle som redaktør.

Ansvarlig redaktør i Laagendalsposten, Jørn Steinmoen, skriver om sin rolle som redaktør. Foto:

DEL

MeningerVaraordfører Kjell Gunnar Hoff (Kongsberglista) må  åpenbart ha opparbeidet seg rojal status blant enkelte ivrige  leserbrevskribenter, og undertegnede må ha utført noe i nærheten av en majestetsfornærmelse i lederen, hvor jeg mener han bør beklage sine uttalelser om universitetsbyen Kongsberg.

For eksempel klasker Hoffs partikollega Gunnar Sembsmoen til med følgende: «Angrepet fra Lps redaktør på Kjell Gunnar Hoff er et angrep på alle oss i Kongsberglista, hva vi står for og har utrettet, og, ikke minst, DE SOM VALGTE OSS».

Det er åpenbart ikke enkelt for Gunnar Sembsmoen å skille barter og snørr. Det er aldri vært snakk om at Kongsberglista skal beklage noe som helst i denne saken. Tro det eller ei – så mener jeg at det er flott at Kongsberglista stiller liste også ved årets kommunevalg. Vi trenger størst mulig politisk engasjement, og grunnlaget for lista er jo et tegn på et demokratisk underskudd skapt av de andre etablerte partiene i Kongsberg.

Denne saken handler derimot om en unødvendig, sleivete kommentar fra en av kommunens mektigste politikere fremsatt i kanskje det viktigste politiske verkstedet som formannskapet er. Da er en redaktørs samfunnsoppgave å ytre seg i det offentlige rom om hva den politiske makta både sier og gjør. Det handler om å være et korrektiv til makta som vi er forpliktet til å være gjennom pressens etiske retningslinjer. I dag gjør vi det alt for sjeldent på kommentarplass.

En av de viktigste oppgavene for Lp er å bidra til at debatten foregår i det åpne rom og ikke bak lukkede dører. Og med på kjøpet får vi kjeft. Det tåler vi!

Jeg har respekt for at andre har et annet synspunkt i den nevnte debatten om å kreve beklagelse eller ikke. Jeg har også respekt for at Kjell Gunnar Hoff ikke tar mitt råd om å beklage til følge. Det er hans valg, og det er det som kalles demokrati. Hver enkelt kan gjøre seg opp sin egen mening. Heldigvis!

Men jeg har ikke respekt for personer som ønsker å kneble rollen som redaktør av lokalavisa som nå skjer fra flere fronter. Vi trenger samfunnsdebatt skal Kongsberg utvikle seg. En av de viktigste oppgavene for Lp er å bidra til at debatten foregår i det åpne rom og ikke bak lukkede dører. Og med på kjøpet får vi kjeft. Det tåler vi!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags