Den digitale verden

Av
DEL

LeserbrevTil glede og nytte for mange. Til ergrelse, frustrasjon og sinne for andre. Spesielt den eldre generasjon som ikke har fått dette inn med morsmelka ei heller ingen interesse av dette verktøyet.

Jeg synes at vi eldre blir overkjørt av systemer, de blir bare tredd nedover ørene på oss. Jeg synes synd på dem som sitter hjelpeløse og fortvila, de som har ingen til å hjelpe seg, kanskje er de heller ikke mobile.

For noen er det et stort problem bare å bruke telefonen. Det er trykk ditt og trykk datt, så noen musikkstrofer, se du rykker stadig frem i køen. Ja en støter stadig på problemer og vanskeligheter. En kan miste tråden lenge før en kommer til målet, mange av de eldre gir opp.

Og denne vidunderlige digitale verden, den som skulle bli så hendig og bruke så lite papir. Det har vel aldri vert så mye papir som etter denne virksomheten gjorde sitt innpass. En gjør seg mange tanker om alt dette som er i tiden vår. Den fantastiske mobilen som nå er en datamaskin. Der kan du finne de styggeste ting. Barn, unge og godt voksne har gjort seg fullstendig avhengig av dette verktøyet. Mange har sin egen boble og er i denne verden mye av tiden. Det har blitt slik at mange drar dette med seg også på besøk og må hele tiden ha et blikk på vidunderet. Er folkeskikken helt på avveie? Det sosiale hyggelige samværet som er så viktig, det å være til stede, er i ferd med å bli borte.

Jeg undrer meg over mye i den digitale verden. Alle de barna som sitter i timevis og spiller de grusomme dataspillene med ekstrem grov vold. Hva gjør det i barn og unge sitt sinn? Tror det er ødeleggende på alle vis. Vi har nesten daglig voldelige og stygge handlinger i vårt samfunn, nesten ikke en dag uten knivstikkinger. Virkelig skremmende.

Jeg forstår at å bruke dette verktøyet er bra og enkelt for dem som har kunnskapen, for all del, men tror at mye av dette gjør mye skade for barn og unge og fremtiden. Jeg er redd for at dataspillene har en sammenheng med mye av volden som er i samfunnet vårt ikke bare fra traumatiserte unge fra andre kulturer.

Dette var noen av mine tanker og betraktninger rundt dette. Dere som lever midt i dette vil nok riste på hodet og le litt av en godt voksen dame, det er helt ok.

Det går mot vår og lysere dager. Ser fram til fine dager, sol og deilig luft, godt for oss alle.

Ha en strålende vår alle sammen.

 

May Medalen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags