Digitalisering over en lav sko

Hilde Enget

Hilde Enget Foto:

Av
DEL

LeserbrevFor litt over fire uker siden ble det iverksatt omfattende tiltak fra Regjeringens side for å redusere smitte av COVID-19, dette er tiltak som griper inn i alles hverdag og vår måte å leve våre liv på. Mange av oss ble fratatt muligheten til å jobbe og samhandle med andre mennesker slik vi er vant med, og vi har derfor på rekordtid vært nødt til å omstille oss og ta i bruk de digitale verktøy som er tilgjengelig.

Jo visst har videreutvikling av digitale løsninger for forbedring og effektivisering vært en viktig målsetting for Kongsberg kommune de siste årene, og vi har gjort mye. Men makan til den «digitaliseringsmedfarten» som koronasituasjonen har gitt oss, skal vi lete lenge etter!

Det er ca. 3200 elever som nå får undervisning hjemme ved bruk av digitale løsninger, kulturskolen sender videokonserter til eldreinstitusjoner, møtevirksomhet og ledersamlinger foregår digitalt på Skype eller Teams, og hjemmekontorløsninger sikrer ivaretakelse av nødvendig saksbehandling innen tjenesteområdene for å holde hjulene i gang. Daglige pressemøter med Laagendalsposten streames for å gjøre aktuell informasjon fra kommunen mer tilgjengelig og møter med statlige myndigheter skjer på digitale plattformer. Og 1. april gjennomførte formannskapet sitt aller første møte på nett, via Teams, med behandling av saker og inviterte tilhørere. Nå planlegges det samme for kommunestyrets møte 15. april.

Dette viser at når vi ikke har noe annet valg, digitaliserer vi i rekordfart! Vi omstiller oss og benytter oss av verktøy vi ellers ville brukt mange år på å ta i bruk. Så når hverdagen vender tilbake og vi står overfor de samfunnsmessige utfordringer vi vet kommer, kan det kvantespranget vi har tatt innen digitalisering være et lyspunkt i det hele.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags