Gå til sidens hovedinnhold

Frp-leder: Derfor sier vi nei til Buskerudbyen

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Skal Kongsberg kommune ha flere bomringer rundt byen enn nødvendig? Nei!

Derfor kommer Kongsberg FrP til å stemme mot Buskerudbyen. Og kommer til å kjempe mot denne med nebb og klør om nødvendig akkurat som våre partikollegaer i Drammen.

Hvorfor skal vi inn i noe som vi ble kasta ut fra i 2015?

Nå står snart E134 ferdig og det blir bra, men da kommer også bomringene. Ikke like bra mener vi, selv om vi har innsett at det er et nødvendig onde for å finansiere veien.

Men da kan vi ikke gå inn i Buskerudbyen noe som gjør at de skal sette opp enda flere bomringer rundt i sentrum. Folk som ikke bor i bykjernen kommer jo til å bruke flere tusen i året på å komme seg på jobb og for å kjøre unger på diverse aktiviteter. For oss henger ikke dette på greip.

Og hva får vi egentlig igjen for disse bomringene?

Rundkjøringer? Som vi forøvrig har en hel del av alt og busslommer?

Vi skal fortsatt jobbe for bedre kollektivtrafikk både i kommunen og til og fra Oslo, men vi tror ikke vi trenger Buskerudbyen for å få dette til.

Denne pakken er kun tilpasset Drammen, og ikke de andre kommunene.

Det store spørsmålet er om Kongsberg skal være med som en sparingskanal for Drammen, eller om vi nok en gang skal kunne stå rak i ryggen og fatte et vedtak om fortsatt å stå utenfor Buskerudbyen. Et prosjekt vi først ikke var god nok for, men nå er. Trenger prosjektet mer kapital?

Vi ser frem til kommunestyremøte 10.januar og håper på et godt vedtak for byen vår.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.