Hva skjer med Lampeland?

Av
DEL

LeserbrevPå mandag kunne vi lese i avisen at Rema 1000 skal åpne butikk på Lampeland, rett over veien for KIWI. De forteller at det interessante hyttemarkedet er årsaken til at de ønsker å etablere seg på Lampeland.

Byggesøknaden har tydeligvis gått fort, for onsdag var de i møte med kommunen, og gravemaskinene er allerede i gang. De forteller at de har et veldig godt samarbeid med Flesberg kommune, og ordføreren selv mener det er sunt med konkurranse. Men hva mener innbyggerne her oppe?, og hvorfor har vi ikke hørt noe om disse planene tidligere? Trenger virkelig Lampeland to dagligvarebutikker? Hvorfor ikke etablere seg i Svene, hvor dagligvarebutikken ble nedlagt for flere år siden, så fikk vi fordelt den store strømmen av hyttefolk litt utover.

Lampeland sentrum har ikke plass til alle disse bilene, det er fullt nok som det er. Lampeland sentrum blir forvandlet til et trafikkert område, og det hyggelige miljøet forsvinner. Hvorfor kunne ikke politikerne heller ha gjort om det flotte arealet til et rekreasjonsområde med lekeplass, benker og fin beplantning, hvor Lampelands innbyggere kunne gå tur og treffes for en prat. For en tid tilbake ble den koselige blomsterbutikken på Lampeland lagt ned, de klarte ikke lenger å drive fordi KIWI solgte så mye blomster. Ikke noe galt med de ansatte på KIWI, men blomster er jo ikke deres spesialitet. På blomsterbutikken fikk vi kjøpt alt vi trengte av planter inne og ute, de laget dekorasjoner til alle anledninger og vi fikk kjøpt gaveartikler. Det var en fantastisk fin butikk! Hadde jeg en litt dårlig dag, kunne jeg ta meg en tur i blomsterbutikken og komme hjem igjen med ny glede.

Vi trenger ikke flere dagligvarebutikker, vi trenger ikke konkurranse,  vi trenger et variert tilbud av butikker, og et godt miljø her i bygda. Hva om noen kunne åpne en pizzarestaurant i stedet? Hvorfor er det hensynet til hyttefolket som skal avgjøre hvordan vi skal ha det her på Lampeland? Kan noen svare meg på det? 

Anne-Britt Johannesen

Lampeland

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags